reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Jestem po wizycie i koljenym usg - 6t5d. Pecherzyk 9mm wiec ciaza jest tydzien-dwa mlodsza. Zarodka praktycznie nei bylo widac...tego sie spodziewalam, ciesze sie jednak ze pecherzyk dobrze rosnie. Na serducho jest szansa za tydzien, lub za dwa. Tak sie ulozylo ze i za tydzien i za dwa mam wizyte, wiec bede widziec na biezaco co sie dzieje. Dostalam duphaston 2xdziennie i zastanawiam sie czy brac. Moja gin przepisala mi zapobiegawczo, ze wzgledu na moje poronienie, a moj nowy gin mowi ze to nie potrzebne... co robic?;/ Brac czy nie?

ja bym brała, to nie zaszkodzi a może pomóc - to moje zdanie - mi też po poronieniu lekarz kazał brać duphaston od owulacji na wszelki wypadek i tak się złożyło, że okazało się to ostatecznie konieczne bo tę ciążę też mam zagrożoną.

reklama
zoszka ciesze się,że wsio ok, przecież licząc od OM ciąża jest 2 tyg młodsza,dlatego się Ciebie pytałam po dzień owu..
zerknij na suwak bo chyba coś masz "nie teges"

wiem ze jest mlodsza o 2tyg niz OM ale u mnie jest jeszcze mlodsza, bo musiala mi sie owu przesunac [prawdopodobnie].. a dnia owu nie znam dokladnie, jedynie moge stwierdzic po bulu jajnika, ale bolal mnie w tym cyklu dwa razy 14 i 17.01 a wg lekarza owu byla pozniej, wiec nie wiadomo! Suwak dzis zmienie, nie mialam czasu wczoraj;)

Ja mam umówioną wizytę na 28 lutego, może troszkę późno ale poprzednim razem jak poszłam wcześnie to gin też mówił, że jest pęcherzyk i nic poza tym i kazał przyjść później, więc teraz trochę odczekam..

Ja mam umówioną wizytę na 28 lutego, może troszkę późno ale poprzednim razem jak poszłam wcześnie to gin też mówił, że jest pęcherzyk i nic poza tym i kazał przyjść później, więc teraz trochę odczekam..
ja jeszcze nie mam wizyty,ale pewnie tak jak Ty na 28 ego bądź 1-2 marzec. chcę zobaczyć już "krewetkę" hehe

Zoszka ja bym brała duphaston na Twoim miejscu - na pewno nie zaszkodzi - zresztą ja teraz też biorę.

A na wizytę umówiłam się 3 marca. To byłby 6 tydzień. Ale się zastanawiam czy to nie za wcześnie jednak na wizytę...Chciałabym, żeby już było serduszko i żeby było coś widać - wiecie kiedy najlepiej iść na pierwsze usg?

Maju jak sie nic nie dzieje to zawsze mozna poczekać np do 7-8 tygodnia wtedy dzidzia jest juz wieksza i widac wiecej :) i serduszko wiadomo ze juz bije !!!!!!!!!!!!

No właśnie ja chyba przełożę tę wizytę, bo po co mam iść - żeby nic jeszcze nie było wiadomo...A Ty Mamuśka kiedy idziesz?

reklama
Ja to jakies 2-3 tygodnie o ile wszystko bedzie dobrze !! ale sie musze dowiedziec jeszcze czy u mnie w przychodni gin ma usg czy nie , bo bez sensu gdyby nie było to bym musiala isc prywatnie :(

Do góry