reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
sivi sporo mi tu juz osob wspominalo o piciu herbatki z liscia maliny, od 37 tygodnia 3 filizanki dziennie, na wywolanie produ. ja zaczynam w przyszlym tygodniu, na pewno nie zaszkodzi :-D O innych naturalnych sposobach tutaj nie slyszlalam wiec nie wiem co ci jeszcze moga polecic...

U mnie tez czekaja prawie 2 tyg, wiec to pewnie jakis standard w UK.

:-D:-D:-D
Mogą mi jeszcze zalecić ganianie po schodach, bo tu są ekstremalnie strome.

A i w tej książeczce którą dostałam jest dużo o tej witaminie K. I u mnie w szpitalu podają przez zastrzyk, chyba że zechcę doustnie. Doustnie podaje się ją w 3 dawkach bo w tej postaci nie jest tak efektywna i może się nie wchłonąć tak jak w przypadku zastrzyku. Poza tym istnieje grupa dzieci którym nie wolno podać jej doustnie:
-wcześniakom
-dzieciom które rodzą się chore (nie pisze na co więc chyba tak ogólnie)
-jeśli matka bierze leki na epilepsje, krzepnięcie krwi lub gruźlicę
-chłopcom obrzezanym
-dzieciom które nie chcą ssać (jeść)
-po porodzie kleszczowym (tak w ogóle to się dowiedziałam że tu się to nadal stosuje!)

Ostatnia edycja:
sivi wagą się dzidzia nie przejmuj, bo wiesz, że usg czasem może zaniżać albo zawyżać
ponoć chodzenie po schodach często pomaga, to może zacznij ćwiczyc już od teraz :-D

Na wizycie wszystko ok, mały nadal główką w dół, robił tylko usg... Leki kazał już odstawić ale jak pisałam wcześniej biorę jeszcze do soboty :-p
Dodatkowo przepisał mi globulki chyba clotrimazol chyba zapobiegawczo bo mam brać tylko 2 razy w tygodniu po 1 globulce no i za dwa tygodnie kolejna wizyta + skierowanie na morfologię i mocz... A jakby się coś działo to wiadomo co mam robić :-D
A no i kazał obserwować ruchy...

reklama
Do góry