• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Lilith, nie denerwuj się, znalazłam coś takiego:
Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm.

całość na Link do: Przezierność karkowa

Na pierwszy pomiarze bylo 1,9 a potem na dwoch innych 2,4. Maluch na siatce centylowej tez kolo 90 centyla bo tu to wyznaczaja. Glowe ma na 70 za to ale wiem,ze to normalne. Nogi dlugie I nos pieknie widoczny. Chyba sie juz pozbieralam jak emocje opadly I troche poczytalam..

Sama widzisz, jakby było jakieś ryzyko, to wysłaliby Cię dalej, didzia po prostu duża już, a i tak widzisz, przezierność nie jest jeszcze maksymalna jak na tą wielkość. Nosek ok, nóżki długie, nie ma sie czym przejmować, a serce, wszystkie przepływy w porządku oczywiście? :)

Wrocilam.. W końcu coś zjem bo padam..
Nie wiem czemu znowu się tak źle ustawilo.
Dobrze, ze się kobieta zaparla i wyobracala malucha. I znowu nic nie widzialam między nogami a był ładny podgląd, jakby od podsiadu, ciekawe..
Czytalam na ang stronach, że tu norma aż do 3,5 i piwyzej tego kierują dalej. Na pappe czekam około 7-10dni.
A jak u Was z głową? U nas mniejsza ale nie szaleńczo to nie panimuje.
Mam już dość dzisiejszego dnia.. Za to malucha się naogladalam, że hoho.
Dokladnie 8,40cm. Chyba coś dużo urósł od ostatniego a też mierzyla parę razy..
Serducho juz ostatnio i przepływy Oki.

U mnie głowa na 13t4d, a długość na 13,1. Rzadko chyba idealnie równo wychodzi;)
To naprawdę dobra przezierność jak na ta wielkość dzidziola :) No i wszystko ok, super! :) Odpocznij i zrelaksuj się :)

Milia u mnie na opak właśnie, maluch większy niż głowa. Ale głowa na 13t5d to różnica niewielka.
Wiklinka ja dzis 14+1.

Dziękuję za kciuki!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry