• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Karola jesli jest wskazanie ze na NFZ to nie płacisz jesli nje ma to płacisz .

Co do wagi zaczynałam ciaze 58 teraz wazę 56 dopiero.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny, ciesze się, że u Was wszystko w porządku na wizytach :)
Pterusińska, mam nadzieję, że to nic poważnego, uważaj na siebie i może jednak zwolnij w pracy i zminimalizuj tą ilość wchodzenia po schodach...

Przepraszam, że ostatnio się nie udzielam. Mam trudny czas, moja córeczka ma złe wyniki i nie wiadomo, co jej jest. Dziś miała po tygodniu powtórzoną morfologię + kilka innych rzeczy i wyszła jeszcze gorsza i próby wątrobowe też źle. A w badaniu lekarskim nic nie widać. Białych krwinek ma tylko 3,5 tys., a norma dla niej jest od 6 tys. :( Dziś już lekarza nie dorwaliśmy, za późno wyniki przyszły, a 2 parametry jeszcze dopiero jutro będą.
Więc bardzo się martwimy...

Na wizycie u mnie w porządku, mała waży 216g. Powiedziała mi lekarka, że w razie twardnienia brzucha od końcówki drugiego trymestru nie brać nospy, bo może być już jakieś rozwarcie i wtedy nospa poprzez działanie rozkurczowe jeszcze to przyspiesza. Zamiast tego luteina dopochwowo, mg 4x2 i paracetamol.
Może komuś się przyda, ale oby nie...

Milia duzo duzo zdrowka dla coreczki :-* tez nie znam sie.na.wynikach.. oby tylko lekarze wiedzieli co jest i jak szybko i skutecznie wyleczyc malutka..

No i gratuluje wizyty :-) duza dziewczynka juz:-) dobrze wiedziec o tym twardzieniu brzucha ale fakt oby ani Tobie.ani nam wszystkim tu sie.nie przydala ta informacja..

reklama
Karola- gratuluję. Ja nie płaciłam za prenatalne mimo, że skierowanie było od lekarza prywatnego. Tylko, że mój lekarz rozwiązał to w ten sposób, że dał mi skierowanie do poradni patologii ciąży w szpitalu gdzie robią te badania i tam- tylko po wywiadzie , już skierowali mnie do siebie na badania prenatalne..Tyle, że u mnie sytuacja jest nietypowa przez toksoplazmozę Jeżeli masz wskazania do badania (wiek, czy możliwość wystąpienia wad u dziecka) wtedy powinno być bezpłatne niezależnie od tego jaki lekarz wystawia skierowanie.

Milia- i ja dołaczam się do życzeń zdrówka dla córeczki. Wiem, że niski pozom leukocytów pojawia się w przypadku różnych infekcji typu grypa, ale tu nijak się mają do tego podwyższone próby wątrobowe. Życzę Wam , aby przyczyna nie była poważna i malutka jak najszybciej wróciła do zdrowia.

Usg mam na 12. Odezwę się po , niezależnie od wszystkiego. Jedzie ze mną najstarsza córka, ale do gabinetu nie będę jej ze sobą brała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry