• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mama czworki mysle ze jesli amino mialo byc faktycznie tylko do uspokojenia sie a.wazniejsze byly zmiany widoczne na usg to bez sensu ryzykowac... bardzo sie ciesze ze usg wyszlo tak dobrze i mam nadzieje ze dzidzia urodzi sie calkiem zdrowa :-)

reklama
Mamo czwórki ooo... pamiętasz jak pisałam o koleżance olewaczce? Miała gdzieś w 8 miesiącu zwapnienia na łożysku czyli to znaczy że miała zakażenie wewnątrzmaciczne? Ja sie nie wglebialam w temat dlatego pytam. No małej nic nie jest na szczęście.

Joasia- od 36 tygodnia zwapnienia mogą się pojawiać u zdrowych kobiet. Zwapnienia mogą też pojawić się na wcześniejszym etapie ciąży w wyniku palenia papierosów przez matkę, także nie koniecznie od toxo . Jeżeli tylko przyznała się w szpitalu- podczas porodu, że ma toksoplazmozę, to dziecko po porodzie i w ciągu pierwszego roku życia miało na pewno wiele badań w tym kierunku. Czasem toxo może nie dawać objawów tuż po narodzinach( poza dodatnimi mianami IGG i IGM) i objawić się dopiero po kilku lub kilkunastu latach np. w postaci zapalenia siatkówki i stopniowej utraty wzroku.

Ostatnia edycja:
Kciuki :)))

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry