reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
myszka zdecydowanie wykup lepiej ubezpieczenie, jesteś teraz w szczególnej sytuacji, ale będziesz miała fajne wakacje :-)
jaskółka ja chodzę tylko prywatnie do lekarzy, w pierwszej ciąży prawie do samego końca lekarze mówili, że dziewczynka. Mówię, lekarze bo raz miałam plamienia i byłam w weekend tylko sprawdzić czy wszystko ok i obcy lekarz na innym sprzęcie potwierdził mojego lekarza, że babeczka, potem leżałam w szpitalu i codziennie miałam USG w dwóch różnych gabinetach (w zależności który był wolny) z różnymi lekarzami dyżurującymi i wszyscy mówili, dziewczynka :-). Dopiero od jakoś koło 30 tygodnia wyszło, że chłopak. Tak się chował :-). Wyszło na 4 d, ono jest chyba najdokładniejsze, plus oczywiście odpowiednio się ułożył :-)

MYSZKA mysle ze nie ma powodu do obaw co do latania, zwalszcza ze nie sa dlugie loty..jestem akurat z tej branzy i powiem Ci ze zwykle do ok. 27 tyg mozna leciec bez jakichkolwiek problemow, jak sie kobieta dobrze czuje, a potem, w zaleznosci od linii lotniczej do ok 34 a w niektorych nawet 37 tyg mozna leciec ale trzeba miec zaswiadczenie lekarskie ze NIE MA PRZECIWSKAZAN. milego lotu zycze!

Tonya jak miło, że o mnie pamiętałaś :-) Ja weekendowo byłam odcięta od internetu :)wściekła/y:) a relacje z wizyty zdałam w sierpniowych ciężaróweczkach:-)
A nowy temat "Dobre rady zakupowe czyli co każda mama powinna wiedzieć o wyprawce dla maluszka "- strzał w dziesiątkę ;-)

Pamiętałam, że się w piątek denerwowałaś a potem zero informacji, to już się martwiłam, że coś nie tak, ale super, że to tylko odcięcie od netu :-)
Cieszę się, że więcej osób skorzysta na tym nowym temacie, mam nadzieję, że będzie się rozrastał ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny wiecie moze co to za badanie?? Ag HBS bo tak z ciekawości czytałam co trzeba zabrać ze sobą do porodu w szpitalu w Tychach i podali tam wyniki takich badan a ja nie mam pojęcia co to za badania i nie wiem czy już je robiłam.... ehh mogliby pisać po ludzku;] hihih

Chodzi a antygeny na wirusowe zapalenie wątroby i raczej trzeba je zrobić tuż przed porodem, bo przez parę miesięcy może się to zmienić, zależy czy się było szczepionym i kiedy...

dzieki wielkie Tonya;)hmm ale to lekarz ginekolog powinien mnie skierować na takie badanie?kurcze byłam szczepiona na coś takiego ale to juz dawno przynajmniej tak mi się wydaje;)

reklama
Do góry