reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

futrzakowa - nooo szybko szybko ... tak z głupot zapytałam doktora czy fifolka tam nie widać :) stwierdził że nie bo to dziewczynka ... i mówi "zobacz tu jest taki cypelek, u chłopców jest on wyżej skierowany a u dziewczynek niżej" kupa śmiechu przy tym była :)

reklama
Tlumacze i prosze, ale u nas nie przychodzi to tak latwo. Olo nie chce slyszec absolutnie o tym, ze bedzie dziecko i ma gdzies jak mu tlumacze...

Kochaniutka a spróbuj moze z tym... moja kolezanka miała tą samą sytuacje... i powiedziała ze dzidzia przyniesie dla niego prezent taki o jakim marzy ( to juz Ty musisz wiedziec hehe ) i wyobraz sobie ze nie myslała ze zadziała... do dzisiaj mowi... ze kocha dzidzie głaszcze brzuszek i ze urodzi sie z DUŻYM KRAKTOREM (traktorkiem eheh) dla niego.... takze w grudniu mają rozwiązanie i ciekawe jak to się sprawdzi....

Milutek
ja mam konflikt serologiczny, dobrze Olcia pamietałas :) a to cieszy jak ktos pamieta.... a badania miałam tylko w 6tym tyg na poczatku ciazy, teraz ide w poniedzialek i ciekawe czy mi zleci... a dlaczego pytasz ?? ;-)

Dziewczynki FiFronka, Lokata
, Clifordzik
Strasznie sie ciesze ze jest wszystko oKi... piękne dzidzie ... nie moge sie doczekac poniedziałku... nawet nie myśle co czujecie :):):):-):-):-)

ona1986- pytałam bo lekarz wiedząc ze mam ten konflikt zlecił mi badania na przeciwciał które się ponoć robi dopiero po 12 tyg.- co miesiąc. Dzisiaj byłam zrobić to badanie i w laboratorium wynikła jeszcze inna nazwa tego badania-COOMBSA!! Chcialam sie czegos dowiedziec po co sie robi te badania itp.Ogolnie na necie malo znalazłam o tych pseudo przeciwcialach a teraz po badaniach wiem jakiej nazwy szukac w necie:)

ona1986- pytałam bo lekarz wiedząc ze mam ten konflikt zlecił mi badania na przeciwciał które się ponoć robi dopiero po 12 tyg.- co miesiąc. Dzisiaj byłam zrobić to badanie i w laboratorium wynikła jeszcze inna nazwa tego badania-COOMBSA!! Chcialam sie czegos dowiedziec po co sie robi te badania itp.Ogolnie na necie malo znalazłam o tych pseudo przeciwcialach a teraz po badaniach wiem jakiej nazwy szukac w necie:)

aaaa to mnie pocieszyłas ze po 12 tym tyg, bo ja sie zastanawiałam czemu jeszcze mnie nie wysłał, czyli jak teraz bede to pewnie mnie wyśle na nie... a kiedy masz wyniki ?? bo mowił ze jak bedzie pieczątka Brak Przeciwciał to jest wszystko OK...a co to Coombsa to nie mam pojecia :/

Nooo i nareszcie po USG genetycznym :) Dzidzia wielka ... 12 tydzień, CRL=6,61cm, przezierność karkowa=1,39mm ... wszystko tak jak powinno być ... kamień z serduszka.
A i Pan Dr. stawia flaszke że to dziewczynka :D
"Panie dr a fifolka tam nie widać?" - na co on "fifolka nie widać ... bo to dziewczynka:)"
Macie mamusie foto Naszego Skarba. I życzę Wam wszystkim pozytywnych wieści :)

Zobacz załącznik 281699

Teraz się doczytałam ze mamy tu już mała kobietkę:)no to super...ja bym tak bardzo chciała mieć parkę:)
W czwartek idę do gina to się podpytam czy tam czegoś już nie widać:) Umieram z ciekawości ile maja teraz moje maluchy bo mi tak bardzo brzuszek wybiło (jeszcze bardziej do przodu niż na ostatnich fotkach)że mogę już na nim ręce opierać:)hihiihi

Ona-a jakie robiłaś badania na ten konflikt? Jakie macie grupy krwi? Bo ja mam )Rh- a mąż ARh+

Ostatnia edycja:
milutku ja mam tak samo Maz 0Rh+ a ja BRh- wiec dupka :((( ale mowia ze teraz to nic strasznego, zobaczymy, tylko na poczatku badania krwi... i wyszło Brak Przeciwciał, i mowił ze bedziemy sprawdzac przeciwciała co miesiac a pozniej chyba w 20 któryms tyg dostanie sie zastrzyc Anty D czy cos.. i chyba po urodzeniu dziecka... podobno tak boliiii ze szok hehe

Ona dobrze czytam ze idziesz do ginka w poniedziałek? bo ja tez i chyba Milenka tez wiec w poniedziałek bedzie wysyp nowych info i moze juz beda znane płcie naszych bobaskow ;)

Ona dobrze czytam ze idziesz do ginka w poniedziałek? bo ja tez i chyba Milenka tez wiec w poniedziałek bedzie wysyp nowych info i moze juz beda znane płcie naszych bobaskow ;)

hehe ide ide na 8 ranooooo chyba na 1 wszy ogiennn hehe , ja mysle ze u mnie jeszcze bedzie za wczesnie ale kto wie... u Ciebie wieksze szansce ;))))

reklama
Ola-Zastrzyk Anty nie boli- a przynajmniej mnie nie bolalo. Ja taki dostałam 5 lat temu jak straciłam ciąże w 14 tyg. Generalnie w tych czasach to nie jest juz taki problem tylko ze trzeba miec to na uwadze i miec swiadomosc ze to trzeba kontrolowac:) Ja robiłam badanie okreslajace grupe krwi w szpitalu w 8 tyg.i tam mialam ta magiczna pieczatke ze nie stwierdzono przeciwciał. Teraz to chyba musze skontrolowac bo mialam mały krwotok 3 tyg.temu wiec pewnie lekarz chce sie upewnic ze wszystko jest ok:)
Mojej znajomej gin dopatrzył sie chłopczyka już w 12 tygodniu:)

Do góry