reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Fifi miałam w szpitalu badanko moczu czyściutko żadnego białka zatrucia ciązowego nie ma

Ruda ja to mam wrażenie że będe najbardziej przeterminowana i bede kwietniówką a nie marcówka:(

Ehhh ... dostałam wyniki CRP ... 8.61 mg/l ... a norma to 0.00-5.00. Czyli jednak jakiś stan zapalny.
Nie wiem czy któraś w Was miała robione te badanie. Vetuś orientujesz sie czy to jest niebezpieczne dla Małej ?

Ehhh ... dostałam wyniki CRP ... 8.61 mg/l ... a norma to 0.00-5.00. Czyli jednak jakiś stan zapalny.
Nie wiem czy któraś w Was miała robione te badanie. Vetuś orientujesz sie czy to jest niebezpieczne dla Małej ?
Lokata - to żaden stan zapalny, bo to CRP nawet jednokrotnie nie jest podwyższone, a norma jest dla zdrowych ludzi, nie-w ciązy. Spokojnie. I małej na pewno nic nie grozi

Ostatnia edycja:
ja po wizycie w szpitalu
Kolejka straszna,cala wizyta nie trwala dluzej niz 5 min.
nie dowiedzialam sie prawie nic oprocz tego,ze jak nie urodze to w niedziele rano mam sie stawic w szpitalu na wywolanie :(
Lekarz zrobil mega szybkie usg- sprawdzil czy sa wody i czy bije serduszko.
Zrobil mi rowniez mega szybkie badanie 'dowcipne' , trwalo kilka sekund a bolalo.... nie wiem jak to sie po medycznemu nazywa,ale cos tak jakby 'przekrecil' w srodku i powiedzial ,ze czesto to dziala i moze sam porod sie zacznie.... ale ja juz chyba w nic nie wierze. Boje sie wywolywania strasznie.
W ogole stwierdzil,ze zel mi niepotrzebny ( a polozna wczesniej mowila,ze najpierw dwa razy daja zel przy wywolywaniu ) tylko od razu mi powinni wody przebic (?)
Ehh nic tylko cudu mi trzeba,zeby mlody zdecydowal sie wyjsc sam przed niedziela/

edit:

lekarz nazwal to badanie 'sweep'. doczytalam,ze pomaga w 50% rozpoczac porod. No ale widze tez ze i harsh i Ewi to mialy i nic.... wiec pewnie nie mam na co liczyc ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Rudzik , moze ci tam wymasowal co trzeba, a zel pewnie niepotrzebny bo moze szyjke juz masz przygotowana! Tu w Polsce te nie zawe daja, w wawie Chyba 200 zł sie płaci i większość nie bierze. Dziwne ze wizyta taka krótka, niemoglas sie nawet nacieszyć widokiem niuni na USG.
Pomysl niedziela to nie taki zły dzień :) ładna data 20.03.2011 nieprawda?
Trzymam kciuki- moze samo pójdzie! Do niedzieli jeszcze kilka dni, kto wie

Papciu- to cierpliwości życzę :)

Ostatnia edycja:
Do góry