reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
zwolineczka Mały jest o prawie tydzień większy niż wynika to z terminu ostatniej miesiączki :)
A apropo albumów ze zdjęciami to robicie już może z fotkami z usg czy czekacie do narodzin? My na razie zbieramy i po narodzinach zaczniemy wyklejać album zdjęciami w brzuszku i normalnymi :)

24.06.jpg24.06.13.jpg
Oto zdjęcia z dnia dzisiejszego :)

Załączniki

• 24.06.jpg
    24.06.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 24.06.13.jpg
    24.06.13.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 50
Gratuluję udanych wizyt !!!! Chłopców jednak jest więcej :-)

Ja dziś byłam na państwowej wizycie u gina. Oczywiście na wstępie powiedział, żebym poszła sobie na prywatną wizytę, żeby ocenić anatomię płodu, może polecić (oczywiście swoją córkę), bo oni tuta czegoś takiego nie robią. Nie pytałam już o płeć, bo kiedyś mi powiedział, ze takie rzeczy to tylko prywatnie.
Najważniejsze, że u Bąbla wszystko OK. Jest cały czas starszy o tydzień i waży 420g (ciekawe czy to dużo czy mało??). Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i przeciwciała Rh. Kolejna wizyta za miesiąc.

Już nie mogę się doczekać mojej czwartkowej prywatnej wizyty 3d/4d. Mam nadzieję, że się już dowiem jaka płeć. Chociaż powiem szczerze, że przyzwyczaiłam sie do myśli, że nie wiem :-) Najgorsze, że Bąbel cały czas siedzi w tej samej pozycji, co utrudnia identyfikację płci :-(

zwolineczka piekny brzusio i jaki bobasek cudny :)

domisia ciężar ciala jest jak najbardziej ok.. jak czytam w poradnikach i innych internetach w 22 tc pokzaują 350 gram więć dzidź twój zdrowiutki i tak jak ma byc :)

zwolineczka śliczny okrąglutki brzusio :) no i Leonek też super :-)
DoMisia1985 ciężar Maluszka jak najbardziej ok :) szkoda, że tak to wszystko funkcjonuje na NFZ (przynajmniej w większości wypadków). Ale może w czt już się dowiesz kogo masz w brzuszku :) no i pewnie prywatna wizyta będzie bardziej szczegółowa :)

malabiala, super zdjęcia :-D
DoMisia, gratuluję udanej wizyty.

Ja też dzisiaj byłam u swojej gin. Tym razem USG nie było, ale posłuchałyśmy serduszka i u Malucha wszystko ok. U mnie trochę gorzej. Nadal mam lekką anemię. Ilość płytek osiągnęła już chyba totalne dno... Dostałam skierowanie do hematologa, a jeśli nie uda mi się umówić szybkiej wizyty to położą mnie w szpitalu. I mam delikatnie podwyższony poziom TSH, do kontroli.

Pytanie do dziewczyn, które suplementują żelazo. Jak najlepiej brać tabletki w odniesieniu do posiłków? Przed, w trakcie czy po? Bo na ulotce ten temat został pominięty.

reklama
Do góry