reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

reklama
Rusałko podwyższona temperatura świadczy o wydzielaniu progesteronu hormonu ciąży i na 2 dni przed miesiączką spada. A który masz dzień cyklu? Jeżeli przekroczyłaś długośc cyklu i temp. jest 37,3 to ciąża a jeśli nie to jeszcze musisz poczekać do końca długości cyklu i czekać na dzidzie.

Dopiero teraz zauważyłam ten wątek.
Co do mnie, nie zamierzam mierzyć temperatury codziennie i sprawdzać co się zmieniło od dnia wczorajszego.
Postanowiliśmy, że jak nadejdzie ten czas to po prostu zaufamy naturze i będziemy się kochać wtedy kiedy będziemy mieć na to ochotę, bo właśnie tak powinien powstać owoc miłości. ;)
Mniej więcej wiadomo kiedy ma wystąpić owulacja - śluzik, czasami bóle jajnika. Więc wystarczy się kochać i przede wszystkim nie myśleć o tym wszystkim. Uważam, że to najlepsza recepta. Bo jak za dużo się robi szumu wokół tego to potem wyskakują różne kwiatki. :(
Nie krytykuję absolutnie tej metody, bo ona jest bardzo dobra. Cały mykuś w tym, że jak kobieta zaczyna się bacznie obserwować to jednocześnie bacznie doszukuje się objawów ciąży i bezustannie myśli "chcę dziecka", a wtedy wszystko szlag trafia, niestety :(
Chyba więc najlepiej rzucić wszystko w diabły i nie wypuszczać partnera z sypialni ;)

reklama
Ja stosowałam tą metodę przez ponad rok (nie pamiętam dokładnie ile...może nawet koło dwóch lat), aż któregoś razu coś mi się pokićkało i rozregulowało i w nagrodę mam Juleńkę ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry