reklama
McPearl
Fanka BB :)
Miałam tak i po prostu było za wcześnie by było widać dzidzie. Miałam strasznie okropny weekend wtedy. Po tym czasie młoda się pojawiła. Teraz ma 6 lat i jest nieznośna czasami 

trzymam kciuki

stillgrey213
Tygodni ciazy nie sprawdza sie beta. Ona ma sie jedynie miescic w widelkach. Przestan analizowac, to nic nie zmieni, a tylko sie zadreczasz. Zaloze sie, ze wszystko jest u Ciebie ok, bo nic nie wskazuje na to, ze mialoby byc inaczej. Martwic sie mozna jesli pecherzyk zoltkowy ma powyzej 6mm i nie ma zarodka.A jak wytłumaczyć to że 5 sierpnia miałam 552 beta.. to wychodzi że powinnam teraz być 6-7 tydzień, A nie piąty.. dziewczyny ja chyba wariuje. Za dużo myśli i czytania i już mi to zaczyna wchodzić na głowę.![]()
Ostatnia edycja:
asia.joanna
Ciąża to nie matematyka, trzeba czasu żeby coś zobaczyć albo poczuć. Wrzuć na luz bo czeka cię jeszcze 8msc ciąży
inaczej się wykończysz.

Witam, nie dawno dowiedziałam się o ciąży. Lekarz powiedział że jestem w piątym tygodniu ciazy, pecherzyk ciążowy i zółtkowy jest ale brak jeszcze zarodka. Od razu łzy ale jak to? Następna wizyta dopiero za dwa tygodnie, lekarz tłumaczy, ze to wczesna ciąża, ale strach jest duży, wyniki GS=0.87CM, a YS=0.33cm. Czy któraś z Was ogarnia te wyniki coś może powiedzieć? Albo sama miała podobne przeżycie? Zobacz załącznik 1307335
musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać do następnej wizyty.
tak wyglądało moje usg w 4t5d
Mała śpi obok i ma już 13 miesięcy

Załączniki
A jak wytłumaczyć to że 5 sierpnia miałam 552 beta.. to wychodzi że powinnam teraz być 6-7 tydzień, A nie piąty.. dziewczyny ja chyba wariuje. Za dużo myśli i czytania i już mi to zaczyna wchodzić na głowę.![]()
ja dokładnie w 4t1d miałam betę 666,7 wiec nie sugeruj się tak tymi liczbami. Sama widzisz jakie są normy rozległe, to lekarz potrafi to rozszyfrować. Nie nakręcaj się myśl pozytywnie
P
Paulinaaa_
Gość
Pelcia mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie dobrze, wiem co czujesz jestem w podobnej sytuacji i nie mogę doczekać się kolejnej wizyty.
Może któraś z Was pamięta przy jakiej becie pojawił się u Was zarodek? Wiem, że u każdego jest to inaczej, Ale trochę się martwię bo 17.08 (wg Ost mies 5tyg I 4 dni)byłam na pierwszym usg, pecherzyk ciążowy 16mm, Ale brak zarodka. Wynik beta 24tys więc dość sporo jak na ten etap. Powtórzony po 48h:41600, co wskazywaloby na bardziej zaawansowany tydzień ciszy dlatego martwię się że zarodek się nie pojawi
Może któraś z Was pamięta przy jakiej becie pojawił się u Was zarodek? Wiem, że u każdego jest to inaczej, Ale trochę się martwię bo 17.08 (wg Ost mies 5tyg I 4 dni)byłam na pierwszym usg, pecherzyk ciążowy 16mm, Ale brak zarodka. Wynik beta 24tys więc dość sporo jak na ten etap. Powtórzony po 48h:41600, co wskazywaloby na bardziej zaawansowany tydzień ciszy dlatego martwię się że zarodek się nie pojawi
Pelcia mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie dobrze, wiem co czujesz jestem w podobnej sytuacji i nie mogę doczekać się kolejnej wizyty.
Może któraś z Was pamięta przy jakiej becie pojawił się u Was zarodek? Wiem, że u każdego jest to inaczej, Ale trochę się martwię bo 17.08 (wg Ost mies 5tyg I 4 dni)byłam na pierwszym usg, pecherzyk ciążowy 16mm, Ale brak zarodka. Wynik beta 24tys więc dość sporo jak na ten etap. Powtórzony po 48h:41600, co wskazywaloby na bardziej zaawansowany tydzień ciszy dlatego martwię się że zarodek się nie pojawi![]()
ja jak zadzwoniłam do lekarza ile po pozytywnym teście mam przyjść (to był poniedziałek) zapytał ile mi się okres spóźnia to był zdziwiony ze byłam 5 dni przed

reklama
Pelcia
Zaciekawiona BB
Przeczytałam Twój komentarz i od razu lżej. Moja pierwsza ciąża. I tak bardzo chciałam z partnerem. Test jak wyszedł pozytywny to od razu taka euforia. Szczęście od razu, apozniej ten stres, ja wiem że to nie potrzebne ale człowiek tak pragnie że o jejkuuuTygodni ciazy nie sprawdza sie beta. Ona ma sie jedynie miescic w widelkach. Przestan analizowac, to nic nie zmieni, a tylko sie zadreczasz. Zaloze sie, ze wszystko jest u Ciebie ok, bo nic nie wskazuje na to, ze mialoby byc inaczej. Martwic sie mozna jesli pecherzyk zoltkowy ma powyzej 6mm i nie ma zarodka.