• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niska beta hcg

Witam,
Jestem po jednym poronieniu na koniec marca 2020 w 11 tyg. Po zabiegu wyłyżeczkowania.Teraz owulacje miałam 5 dni później niż zwykle. Od początku beta była niska raz 49 mlU raz 80. Powtórzyłam badanie 20.07-wynik 107mlu a 22.07 wynik 183mlu. Czy to może oznaczać, że beta się w końcu ruszyła? Ostatnia miesiączka 07.06 mam 32dniowe cykle. Powinnam być w 6 tygodniu czy to możliwe, że to dopiero np. 4 tydzień? Czy jest jakaś szansa? W pierwszej ciąży w tym czasie miałam wartości bety po kilka tysięcy.... U lekarza byłam ale kazał przyjść jak beta wzrośnie do 1000 :( Może któraś z Pań miała podobne niskie bety?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Kurcze fatalnie niska jest ta beta.Na piaty tydzien nawet powinna przekroczyc juz tysiac....Wiadomo,szansa jeszcze jest i nadzieja tez.Jesli nie przyjdzie krwawienie,to zrobilabym bete 27go w poniedzialek....

@Caroline1414 A moim zdaniem przyrost masz w normie. Jeśli nie miałaś monitoringu USG, to też nie można dokładnie określić kiedy wystąpiła u Ciebie owulacja. Wszystkie opisy norm beta są przy założeniu, że cykl trwa 28dni, a Twój jest o 4 dni dłuższy - więc i o tyle Twoja ciąża jest młodsza. Ja bym pewnie powtórzyła jeszcze raz oznaczenie za 2 dni. Może beta wcale nie jest niska, tylko odpowiednia dla wieku ciąży.

Moim zdaniem powinnaś mieć betę powyżej 1000 w piątek za tydzień,

Niestety przyrost bety jest bardzo ważny, zwłaszcza na początku ciąży. Jeśli prawidłowo przerasta, to znaczy że zarodek prawidłowo się rozwija. Niestety tego doświadczyłam ostatnio, w piątek idę na zabieg lyzeczkowania. Na początku beta przyrastala prawidłowo, potem powoli zwolniła, aż w końcu się zatrzymała. Dzisiejsze usg pokazało pusty pecherzyk 😔 Objawy też się sprawdziły bo na początku były bardzo intensywne, a potem powoli ustepowaly. Możesz sprawdzić czy beta prawidłowo przyrasta na kalkulatorze beta hcg.Pozdrawiam, oby się udało 🙂

reklama
Niestety przyrost bety jest bardzo ważny, zwłaszcza na początku ciąży. Jeśli prawidłowo przerasta, to znaczy że zarodek prawidłowo się rozwija. Niestety tego doświadczyłam ostatnio, w piątek idę na zabieg lyzeczkowania. Na początku beta przyrastala prawidłowo, potem powoli zwolniła, aż w końcu się zatrzymała. Dzisiejsze usg pokazało pusty pecherzyk 😔 Objawy też się sprawdziły bo na początku były bardzo intensywne, a potem powoli ustepowaly. Możesz sprawdzić czy beta prawidłowo przyrasta na kalkulatorze beta hcg.Pozdrawiam, oby się udało 🙂
Bardzo mi przykro :( wiem przez co przechodzisz... jedyne co jest pewne to że czas leczy rany. A u mnie wszystko na odwrót na początku zero objawów dopiero teraz się rozkręcają. Nie nastawiam się jednak na nic. Co ma być to będzie 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry