reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

:-)znam te przepisy:tak: uwielbiam kuchnie Nigelli.Kurczka robie bardzo czesto ale ja tak jak Nigella zawsze cos po swojemu robie;-)kurczaka wkladam do jogurtu,przyprawionego czosnkiem.Miesko po tej marynacie(jogurt, maslanka lub kefir) jest pyszne i soczyste:-p:-p:-p:-p
 
reklama
To zrob sobie kurczaka z boczkiem i porem;-)
Male kawaleczki boczku poddus z pokrojonym porem(tyle pora co jedna mala cebulka), dorzuc kawalki kurczaka, na koniec puszke pomidorkow.To tez cos od Nigelli zgapione;-)doprawic po swojemu:tak::-p
 
Miłosniczki Nigelli:tak::-) Ja to samo....:-) Ostatnio piekłam wg Jej przepisu rogaliczki z ciasta francuskiego z czekoladą....mmmmmmniam:-) zajęło mi to 15 minut.
 
Ja tez robiłam z takiego gotowego. Należy pokroić ciasto w kwadraty, przeciąć je po przekątnej i mamy trójkąty. Na każdy trójkąt kładziesz kostkę czekolady lub jakąś konfiturę i zawijasz. Podobnie zawijasz jak paszteciki na tym wątku ze strony 2. wazne aby ciasto było dobrze sklejone, żeby nadzienie nie wypłynęło. Przygotowane rogaliki kładziesz na blaszkę...Smarujesz pędzelkiem lub łyzeczką roztrzepanym jajkiem. Wkładasz do piekarnika. Temperatura ok.200st. a czas tak no oko10-20 minut...(nie pamietam). Gotowe! :tak::-)
 
Grzechotka nie ma problemu bez pomidorkow to tez jest pycha;-)bo ja pierwszego dnia zrobilam bez a drugiego jak mi sporo tego zostalo dodalam pomidorki:tak:
 
PIECZONE SKRZYDEŁKA

2KG SKRZYDEŁEK
1PRZYPRAWE DO SKRZYDEŁEK FIRMY PRYMAT
MNIEJ NIZ 1/2 SZKL OLEJU
SOK Z 1 CYTRYNY
3 ŁYŻKI MIODU

PRZYPRAWE I, SOK Z CYTRYNY WYMIESZAC Z OLEJEM DODAC ROZPUSZCZONY MIÓD ,OBTOCZTC W TEJ ZAPRAWIE SKRZYDEŁKA[ kazde maczac osobno] I ODSTAWIC NA NOC DO LODÓWKI PIEC PRZEZ 30/40 MIN W PIEKERNIKU
PALCE LIZAC
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2:
 
reklama
A macie przepis na jakąś fajną zapiekankę? :baffled:
wiem, że są na necie przepisy ale wolę coś już wypróbowanego...
 
Do góry