reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
a ja ostatnio zrobilam wafle przekladane masa z gotowanego mleka skondensowanego :)
kurcze juz zapomnialam jakie to dobre wychodzi !!
i jeszcze sernik na zimno z otkera z truskawkami i galaretka truskawkowa. powiem wam ze jak na taki z torebki to po dodaniu tych serkow nawet dobry wychodzi.
J juz kaze mi robic powtorke :)
coz nie mam wyjscia heheh
polecam bo to takie letnie lekkie przysmaki

Kurcze takie wafle to jadłam jak byłam dziciakiem:tak:Tylko kiedys to mama robiła z dzemem....
Stefa, a jak robisz tą masę???:confused: Chyba się skuszę, o ile masa bedzie łatwa do zrobienia;-)

dota bardzo latwa bo kupujesz mleko skondensowane slodzone w puszce.
zamknieta puszke wkladasz do garnka z woda i gotujesz ok 3 godziny co jakis czas dolewajac wody bo sie wygotowuje. w puszce robi sie pyszny toffi-krowkowy kremik. oczywiscie poczekaj az troche przestygnie :)
I gotowe :)
przekladam wafle ta masa a co ok 4 warstwe przekladam dzemem. jak skoncze to klade na to folie aluminiowa i duzoo ksiazek na jakies 3 godziny i gotowe :))
a dzis robie W-Z czyli wuzetke :))
zobaczymy jak mi wyjdzie...

Stefcia a co Ty taka przykładna pani domu?? ;-)Sama chyba się muszę wziąć za jakieś wypieki, d... i tak duża to nic mi nie zaszkodzi ;-):-p

kacha ja sie ciagle odchudzam :) ale bardzo lubie piec ciasta i robic rozne slodkosci...niestety. za to wszyscy u J w pracy sie ciesza jak ja sie nudze bo zawsze mu duzo do pracy pakuje zeby mnie w domu nie kusilo :))

Ja też się odchudzam, ale tylko gębą ;-) Tzn. chodzę i gadam, że się odchudzam, ale w praktyce to nic z tego nie wychodzi ;-):-p Dzisiaj jak się obżarłam i wypięłam brzuch to T. chodził za mną się nabijał, że tak na 7 miesiąc wyglądam :-D:-D:-D

Napiszę przepis na sałatkę która jest idealna na imprezy z alko...
Zawsze jak gdzieś łaziliśmy to musiałam robić wielką michę i znikała jako pierwsza... :tak::tak::tak:

Składniki:
-ogórki konserwowe
-pieczarki konserwowe
-papryczka marynowana
-torebka ryżu
- jedna pierś z kurczaka
-majonez

Gotujemy ryż tak z 15-20 minut żeby nie był rozgotowany,
w tym samym czasie gotujemy pierś około 60 minut.
Kroimy na drobno pieczarki, ogórki i papryczkę oraz pierś jak ostygnie.
Wrzucamy wszystko do jednej miski, wsypujemy ryż, dajemy majonez i gotowe! Niczym już nie trzeba doprawiać bo smak warzyw jest dość mocny.
Ewentualnie troszkę pieprzu.

Polecam!:-)

HIHIHI PAULA JA TEZ ROBIE TA SAŁATKE JEST PRZEPYSZNA :tak::tak::tak::tak::tak:
A JASZCZE ROBIE TAKA
piers z kurczaka
kukurydza
pieczarki ok 40 dag
ogórki korniszone ok wieksza połowe litrowego słoika
peczek natki pietruszki (moga byc nawet z2 )
majonez
sól
pieprez

piers ugotowac w kostce knorra i pokroic w kosteczket pieczarki ugotowac odscedzi i tez pokroic w kosteczke i tak samo ogórki w kosteczke . Natke drobno posiekac i wszystko razem wymieszac dosolic i dopieprzyc (niech zadnej nie chodza figlarne mysli )i wymieszac z majonezem :tak::tak::tak::tak: mniamciu
polecam wstawic ja chociaz na godz do loodówki PYCHOTA

reklama
Kto mi obiecał przepis na kruche ciasteczka????? Jutrzenko czy to byłaś TY???:wściekła/y::-p
Jeny tak za mną chodzą...takie domowe, takie zwykłe, takie mniam mniam:tak:

Do góry