W nocy podawaj tylko przegotowana letnią wodę! nawet jesli maluszek protestuje to z czasem sie przyzwyknie. Poza tym dzieki temu szybciej przestanie budzic sie w nocy. Bo i po co ? dla wody?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
u mnie niestety zagęszczanie nie pomogło, więc zrezygnowałam, mój się chyba z przyzwyczajenia budzi a nie z głoduja mam cichą nadzieję że jak już będzie mała karmiona butelką to będzie przesypiać noce.Dziś znajoma mi powiedziała że jak butla na noc nie pomoże to można zagęszczać mleko i jest bardziej syte,ona tak robi i jej 6 miesięczna córa śpi od 21:00 do 6 rano....uffff marzenie chyba każdej mamy

witam. Moja córka ma 8 miesięcy, nie ma jeszcze zębów i dużo pije również w
nocy. Z tym związane jest moje pytanie: co moge jej dawac do picia. Wody nie
lubi zaspokoji tylko pierwszze pragnienie a pozniej juz nie chce, a za chwilke
placze bo znów chce pic (w nocy tak jest). Zawsze jej dawałam herbatki z
HIPP-u albo BobOvity ale słyszałam ze od tego moze mic tzw. próchnice
butelkową. Wiec co jej dawac?
może z czasem nie będzie się budzić na ta herbatkę wcale jak zacznie pomału tracić smak a jesli budzi się z pragnienia to napije się i tej wody 

budzi się co 3godziny, próbuję ją oduczyc jedzenia w nocy i podaję jej mleko w proporcji 120ml wody i 3miarki mleka, potem tyle samo wody i 2miarki mleka, do samej wody jeszcze nie doszłam, bo młoda jak wypije takie rozcieńczone mleko to wrzeszczy i budzi się częściej... a ja już nie wiem czy jej po prostu dawać tyle, żeby się najadła czy dalej zmniejszać jej porcje mleka żeby ją oduczać?Mam dokładnie to samo,z zegarkiem w reku budzi mi sie na jedzonko.jak oszukuję woda to za 20 min z wrzaskiem sie upomina.i co robić?ach, ja mam ten sam problem - moja ma już prawie 10miesięcy i od jakiegoś czasu totalnie zapomniala co to jest przerwa nocnabudzi się co 3godziny, próbuję ją oduczyc jedzenia w nocy i podaję jej mleko w proporcji 120ml wody i 3miarki mleka, potem tyle samo wody i 2miarki mleka, do samej wody jeszcze nie doszłam, bo młoda jak wypije takie rozcieńczone mleko to wrzeszczy i budzi się częściej... a ja już nie wiem czy jej po prostu dawać tyle, żeby się najadła czy dalej zmniejszać jej porcje mleka żeby ją oduczać?