Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To może zamiast słodyczy - system naklejkowy? Wymyślcie co by mogło być nagroda. I np. po pierwszych 10 naklejkach jest lizak, po 20 czekoladka i tak dalej. A jak nazbiera 100 - to np. lalka/klocki lego...
I ja bym nie zwracała większej uwagi na wpadki, bo jeszcze potraktuje to jako sposób zwrócenia na siebie uwagi.. Ewentualnie jak ktoś wyżej napisał - ma pomóc posprzątać.
Oj wspolczuje, bez alkoholu moze byc ciezko [emoji38][emoji6]
A moze nie pytaj, nie wdawaj sie w dyskusje, skoro nie działa. Po prostu idziemy siku i tak co godzine. Jak mowi, ze nie chce to mowisz, chodz idziemy sprobowac. Siada na chwile, odkrecas wode, czekasz z minute, dwie, jaj nie zrobi to ok, nic sie nie dtalo, następnym razem zrobisz.
A naklejki u nas w zlobku super dzialaly. W domu wogole nie [emoji38][emoji38]
Hmm masz jakiegoś zaufanego pediatrę który potrafi z dziećmi rozmawiać? Bo skoro Tobie mała zawsze się neguje, nie reaguje na tłumaczenia jeśli chodzi o tą kontretna rzecz to może by się bardziej otworzyła komuś innemu, małe dziecko na swój sposób nieraz potrafi wytłumaczyć gdzie leży problem, czy np boi się powiedzieć że zrobiła siku, czy nie czuje że robi, czy zabawa jest ważniejsza w tym momencie dlatego nie mówi itd itd, wcale nie musi być żadnego problemu zdrowotnego tylko poprostu jeszcze tych pieluch potrzebuje, są dzieci w tym wieku z pieluszka i nie jest to nic nadzwyczajnego, ale żeby się tym nie zamartwiać warto dociekac a noz problem jest błavhy i rozwiąże się łatwo i szybko.
Haha - ja też pamiętam. Siadamy na sedes. Nie ma siku, więc idziemy dalej się bawić. A 2 minuty później wszystko mokre
Albo z córką - nie wiem jak ona to robiła. Woła, że chce kupkę - więc sedes i robi... A chwilę później cała zasikana, bo jak robi kupkę, to nie robi siku![]()
Dzisiaj moje dziecko siedziało na nocniku z 10 minut. Wstała i zaczela sikać obok na stojaka xD szybko na nocnik i już tyle, zaciśnięte dupsko z miną WTF![]()
Rozbawiło mnie to, bo pierwszy raz. Pewnie przy 100 już by mi tak do śmiechu nie było.Zwarte poslady...![]()