reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowanie

reklama
Ela :-D:-D:-D normalnie zobaczylam Fila w kibelku :-D:-D:-D

No u nas spokoj. Maly w domu sam sie rozbiera i sika do nocnika, a gdzies ladnie wola. :tak: Juz dlugo nie mielismy zadnej wpadki. :no: (puk, puk, zeby nie zapeszyc) :sorry2:

A co do nocy, to wszystko zalezy od tego ile sie wieczorem napije. Jak wypije tylko butle mleka(250ml), to jest ok, ale jak napije sie jeszcze czegos innego, to wtedy jest roznie. :dry:

Ela jestem polana :-D:-D:-D, wyobrażam sobie ten widok :-D:-D:-D.
Antosiowa bardzo pomysłowy twój synek :-D:-D:-D.

W końcu i my mamy pewne osiągnięcia w tym temacie:-p
U nas trzeci dzień nocnikowania a ja widzę naprawdę duże postępy:tak:. Antoś dzisiaj sam siada na nocnik jak chce mu sie siku, nie musze mu nawet przypominac:szok:. Jak mu sie nie chce, to nie siądzie, czyli doskonale wie, kiedy mu sie chce:-). Od rana mieliśmy tylko jedna wpadkę:tak:.
Wiem, że to za wczesnie, żeby się cieszyć, bo wczoraj np. było nie za ciekawie, ale naprawde jestem zaskoczona, że tak dobrze mu idzie:-)

Antosiowa wcześnie, czy nie wcześnie i tak gratki dla Antosia. Zobaczysz, pomalutku i nasze dzieci odpieluszkują się.
Fifi zaskoczył mnie wczoraj totalnie. Leżał wieczorem w łóżeczku, byłam pewna, że śpi i nagle słyszę jak mnie woła. Zachodzę do pokoju, a on sobie pieluchę ściąga i gdzieś mu się zaklinowała między nogami. Za żadne skarby świata nie chciał jej założyć z powrotem. Dobre pół godziny mu tłumaczyłam, że wypił dużo piciu i że w nocy będzie chciał siusiu i że jak będzie chciał spać bez pieluszki to najpierw w dzień. Chyba zrozumiał bo w końcu dał założyć pampka. Nie będę ukrywać, że jeszcze trochę się boję pozwalać mu spać bez zabezpieczenia. W końcu to dopiero tydzień jak w dzień do nocnika sika.

u nas tez nastepne postepy, mały juz nie woła na nocnik tylko sam sobie idzie, rozbiera sie załatwia sie sie sam i ubiera bez problemu. poza tym zaczelismy juz spacery bez pampka, troche sie bałam, bo jeszcze zimno jest i jakby popuscil byloby nieciekawie, ale juz od kilku ładnich tygodni pielucha po spacerze sucha, wiec juz zrezygnowalismy i jest ok. tak wiec pozegnalismy pieluchy na dobre, juz nam do niczego nie potrzebne. A te co zostaly to moze sie nastepnego doczekają hehehe :-)

Trzymam kciuki za pozostałe dzieciaczki !!!!!

reklama
Coyote tak sie martwiłas ze Gracjanek nie chciała siadac na nocnik. Przyszła jego pora i bardzo szybko zrezygnował z pampków. gratulacje. My do całkowitego odpioeluchowania to jeszcze sobie poczekamy, zwłaszcza jezeli chodzi o noc

Do góry