reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
Kira gratuluje!!!! jeszcze troche i ja bede odstawiac smoczka, ale na razie niech mały przetrwa powrot mamy do pracy

Dziunka a jak sobie radzicie w pociagu ???

Kilolku i jak się udało z golaskami?

Agrafka małymi kroczkami tak jak czujesz

wstyd sie przyznac ale chyba mu go wsadzalam w nocy z przyzwyczajenia, teraz swietnie sobie radzi - ssie jezyczek:) te dzieci sa czasem madrzejsze od nas:/

Ja kupiłam dla Martynki te majtki treningowe i jak skończą się wakacje to zaczynam odpieluchowanie. najpierw w weekendy!
a dopiero po wakacjach bo teraz to młoda co i rusz z moją mamą na działkę jeździ, a jak kiedyś pisałam, mama niewspółpracująca ze mną :-( w tym temacie
Gratulacje dla wszystkich odpieluchowanych dzieciaczków i dla Was dziewczyny za konsekwencje!

Gawit to kiepsko z tą nie współpracującą babcią ;/

Co do oduczania to chyba te weekendy nie są najlepszym pomysłem bo dziecko nie odróznia dnia weekendowego od zwykłego wiec nie wie ze dzisiaj moze siusiać a jutro nie. Pogubi się i nic z tego nie wyjdzie. Jeśli nauczy się czegoś w weekend a potem jej odpuścisz to do następnego piątku juz wszystko zapomni. Mój nawet sie gubi w tym ze w nocy ma pampersa. Ale w tą pozytywną strone bo woła ze chce siku mimo ze pielucha na pupie. Na spacery od pierwszego dnia zdejmowałam tzn w ogóle nie zakładałam pampka własnie dlatego ze jak uczyć to na całego bo takie po trochu nic dobrego nie wnosi oprócz zamętu a konsekwencją tego jest fakt ze całe to odpieluchowanie trwa duuuuuuuzo dłużej.

To tyle z moich spostrzeżeń dziecka odpieluchowanego w dzień i w większości w nocy bo pomimo ze zesiusiany pampers jest jeden czy dwa na tydzień to jeszcze pampka ma na noc ;p

czasem nie ma innego wyjscia ale wiele zalezy od dziecka jedno odróznia, drugie nie. Pamietam ze Kuba jak miał pampersa to lał w niego (np na spacerze) a jak nie miał to wołał.

My dziś całe przedpołudnie w gatkach. Ostatnią godzinę już jęczał, ze chce siku, nawet na nocnik usiadł (w gatkach) ale nic z tego nie wyszlo i ostatecznie spompowal sie w locie :D ale wszyscy sie ucieszyli, bili brawo wiec moze sie oswoi

dziś było siku na nocnik rano i gdyby zachciała dłuzej posiedzieć to może byłaby kupa, ale uciekła. No i zapomniałam jej założyć majty/pieluchę :)

Po 30 minutach znalazłam rozklepaną kupę na dywanie :))))))))

reklama
no mi tak wczoraj Oli zrobił. Spi bez pieluszki bo ją sciąga w nocy, wstał zrobił siku na nocnik a ja załozylam mu gaciorki (bylam pewna ze ma pieluszkę). Po jakims czasie cisza, zaglądam co Oli robi a On ze siusiu, ja dobrze rob Synku jak juz robisz i kupkę tez bo masz pampka wiec Olis pięknie robił co mama prosiła. Wszedł do kuchni a ja widze wiszące na pupie majcie a w nich niespodzianka. Przed wyjazdem kupki były zbite a teraz wszystko wrociło do normy są ładniejsze ale i wylatują z pieluszki. Wiec zawartośc majtek wyleciala, Oli się przestraszył ze nozki brudne i tak biegał w kuchni po tej kupie ;/ OLi do mycia, podłoga do zmywania calutenka, a dzisn wczesniej ją szorowałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry