reklama

nocnikowe akrobacje

Dziś przed kąpielą Ala znowu latała bez majtek/pampka i nagle słyszę pisk "siki jecą" (czyt. siki lecą).
No i poleciały na dywan :) no nic, moze jeszcze parę razy i zacznie coś kumać.. :)

reklama
Widzisz, Asia kumata w temacie bardzo, ale nadal jej się zdarza. Niestety często z mojej winy, bo już tak się rozleniwiłam że rzadko kiedy jej o siusianiu przypominam:zawstydzona/y: i dziś zrobiłam błąd że nie wysadziłam przed wyjściem z przedszkola, a jak na klatce wołała siusiu to nie miałam jak pobiec po nocnik i niestety...było sprzątanie:dry:
A jeśli chodzi o noce to kilka pod rząd nie siusia wcale by potem zasikać pościel w tą i z powrotem:-D Mama Twój Marcel też tak chyba ma?

Dokładnie tak jest....potrafi być nawet 4 noce suchuteńkie a potem bomba w pampku............juz sie odzwyczaiłam od moczu i od razu jak otworze oko to wyczuwam najmniejszego siuśka :D Dzisiaj akurat mieliśmy mokrą noc ale tak na 30%. Nie było tego dużo.....

wiecie co? kupiłam Martysi te majtki do nauki sikania i te dziady przepuszczają siki na zewnątrz :wściekła/y: niby po nogach jej nie leci, na podłodze tez nie ma, ale sukieneczkę miała mokrą i majtki na zewnątrz tez! i to bardzo :wściekła/y: i koleżanka mówiła mi, że ona też kiedyś kupiła takie majciochy w mothercare i też przeciekały. ja kupiłam na allegro o takie MAJTKI TRENINGOWE DO NAUKI SIKANIA ROZ.S,M,L LODZ (1759667932) - Aukcje internetowe Allegro

Oczywiscie ze przesiąkają, nie wiedziałaś?? :( Własnie po to by dziecko czuło ze ma mokro. I dokładnie tak jak piszesz nie cieknie po nogach ale ubranka sa zmoczone. tu jest komfort w razie wpadki w jakims miejscu publicznym ze nie ma od razu kałuży. Ale jak sie dziecko wiecej razy w nie posika to i poleci ciurkiem...... To taka nowoczesniejsza forma tetry ;] ja sie zraziłam bo dziecko i tak ma mokro a poza tym są drogie i ponoć długo schną. Mojemu musiało cieknąć po nogach zeby sie nauczył. On był dzieckiem tetrowym i jakos jemu to nie przeszkadzało ze miał mokre nieraz nawet i ciuchy jak przeleciało ;p

Ostatnia edycja:
wiecie co? kupiłam Martysi te majtki do nauki sikania i te dziady przepuszczają siki na zewnątrz :wściekła/y: niby po nogach jej nie leci, na podłodze tez nie ma, ale sukieneczkę miała mokrą i majtki na zewnątrz tez! i to bardzo :wściekła/y: i koleżanka mówiła mi, że ona też kiedyś kupiła takie majciochy w mothercare i też przeciekały. ja kupiłam na allegro o takie MAJTKI TRENINGOWE DO NAUKI SIKANIA ROZ.S,M,L LODZ (1759667932) - Aukcje internetowe Allegro

Oczywiscie ze przesiąkają, nie wiedziałaś?? :( Własnie po to by dziecko czuło ze ma mokro. I dokładnie tak jak piszesz nie cieknie po nogach ale ubranka sa zmoczone. tu jest komfort w razie wpadki w jakims miejscu publicznym ze nie ma od razu kałuży. Ale jak sie dziecko wiecej razy w nie posika to i poleci ciurkiem...... To taka nowoczesniejsza forma tetry ;] ja sie zraziłam bo dziecko i tak ma mokro a poza tym są drogie i ponoć długo schną. Mojemu musiało cieknąć po nogach zeby sie nauczył. On był dzieckiem tetrowym i jakos jemu to nie przeszkadzało ze miał mokre nieraz nawet i ciuchy jak przeleciało ;p

ja mam 3 pary takich i potwoerdzam, ze są mokre, ale od razu zakładałam , ze będą.
I uważam, ze są mało funkcjonalne bo:
- tak jak mówi amma długo schną bo są grube
- nasiąkają sikami i cała ta gruba powierzchnia dotyka do pupy dziecka (jak dziecku nie przeszkadza, ze mokre to będzie tak chodzić z tymi sikami i sobie przeziębi pęcherz albo odparzy pupę.

Jeżeli już majtki to lepiej takie zwykłe.
Ale treningowe będę musiała Ali dać do żłobka jak już zacznie chodzić bez pieluchy, żeby wykładziny nie zasikała.

gawit ja zaczynalam oduczanie od tetry i majtkowej ceratki :))) nic nie przelatywalo MAJTKI, MAJTECZKI CERATKOWE HIT CENOWY ATEST (1785863239) - Aukcje internetowe Allegro
puu8_il3_p0239_00.jpg

Marta Antonio sam siada na nakładkę? Asia jet chętna, ale nie ma na czym się wspiąć. Muszę kupić ten podeścik czy jak to się tam nazywa i pokazać jej co i jak, bo wylewanie i mycie nocnika po każdym siusiu i kupce mnie po prostu już przerasta;-)

reklama
Jestem w małym szoku - Gonia dziś stwierdziła, że chce na nocnik ( jak sygnalizuje, że chce, to siada;-) ) posadziłam ją, a ona zrywa się z okrzykiem "tadam" , patrzę nie ma nic, ale widzę, że Goniak chce bez pieluchy pochodzić ok myślę, za chwilę mówi, że chce siku, to ja mówię "To na nocnik" posiedziała i .... kupsko zlądowało do nocnika, potem jeszcze się okazało, że w 2 miejscach zostawiła "swój grubszy ślad", ale... wg mnie to już moment, by jednak się przyłożyć do nocnika. Hanka w przedszkolu nie moczy majtek, ale nie robi kupy, potem nadrabia i wali do majt oraz lekko podsikuje. Ehh.. wynika z tego, że szybciej pójdzie jednak z Gośką.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry