reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Noworodek

Natalia 1989

Zaciekawiona BB
Dziewczyny powiedzcie czy wasze noworodki( od pierwszego dnia życia ) lubiły pielęgnację? Nawet po prostu zmianę pieluszki ?
Mam 4dniowego bobasa i ogromny krzyk przy każdej pielęgnacji, aż sie zanosi
Trochę się martwię:(
Krzyk i płacz

reklama
W szpitalu mój synek był chyba najgłośniejszy że wszystkich dzieci..... Podczas zmiany pieluszki dawał taki koncert, że pękały mi bębenki. U nas był taki hardcorowy tydzień, później przeszło. Zastanawiałam się co robię nie tak, ale to chyba chodziło bardziej o to, że się musiał przyzwyczaić do pewnych czynności, bo czy pieluszkę zmieniałam ja, czy ktoś inny było to samo.. Daj mu się zaaklimatyzować :-)

W szpitalu mój synek był chyba najgłośniejszy że wszystkich dzieci..... Podczas zmiany pieluszki dawał taki koncert, że pękały mi bębenki. U nas był taki hardcorowy tydzień, później przeszło. Zastanawiałam się co robię nie tak, ale to chyba chodziło bardziej o to, że się musiał przyzwyczaić do pewnych czynności, bo czy pieluszkę zmieniałam ja, czy ktoś inny było to samo.. Daj mu się zaaklimatyzować :-)
dziękuję
❤️

U nas pierwsze kilka dni było spokojnie i synek był bardzo senny a później przy zmianie pieluszki był krzyk przez pewien czas i zwyczajnie tego nie lubił. Starałam się do niego mówić/śpiewać/kłaść mu rękę na brzuszku jak sie rozkręcał i u nas to działało na niego uspokajająco.

Dziewczyny powiedzcie czy wasze noworodki( od pierwszego dnia życia ) lubiły pielęgnację? Nawet po prostu zmianę pieluszki ?
Mam 4dniowego bobasa i ogromny krzyk przy każdej pielęgnacji, aż sie zanosi
Trochę się martwię:(
Krzyk i płacz
Moja syn też okropnie płakał ;) u nas przez pewien czas pomagało przemywanie ciepła woda przegotowana i wacikiem bo po prostu mu bylo zimno. Z czasem przeszło. Po prostu sie przyzwyczaił :)

Ja przy obu córkach miałam podobnie, krzyk i płacz przy zmianie pampersa czy kąpieli. Po pierwsze obie miały żółtaczkę, a to powoduje, że skóra jest bardziej wrażliwa na dotyk, a po drugie no jak dzidzia była tyle czasu w brzuszku bez żadnych pampersów czy mokrych chusteczek to ciężko się przyzwyczaić. Warto przemywać pupę wacikiem zamoczonym w ciepłej wodzie, a najważniejsze to uzbroić się w cierpliwość, bo to minie 🙂

reklama
Mój nie lubił, a już najbardziej to ubierania nie znosił. Bodziaki zakładanie przez głowę to było złoooooo, w ogóle nie przepadał za ubieraniem.
Kąpiel - w sumie lubił, tylko chyba tę pierwszą przepłakał, ale nie wiem czy woda nie była za chłodna.

reklama
Do góry