• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Noworodkowe perypetie

reklama
Cina, robie codziennie po trochu. 25 chusteczek. Tak papier kuchenny.
Lola strasznie duzo sika (ok 10-15) i kup robi (10-11)
Wiec zuzywam ponad 20pieluch dziennie i za każdym razem dupke myje, a nie chce mi sie jej rozbierać i myć pod zlewem.
Jak nie chce mi sie robic tych chusteczek, to używam waterwipes.

Któraś z was pisała, ze sa dzieci wlasnie ktore musza mieć dupke tłusta, lola ewidentnie jest. Byc moze to przez częstotliwość sikania,na poczatku miała piske trochę czerwona, wiec zaczęłam delikatnie tluscic i bingo. Chłopcy sikali rzadziej i przy nich wystarczyło mi mycie i dokładne osuszanie.

Cina, a ty ktore chusteczki robisz?

Wlasnie zrobilam te z pierwszego przepisu. Z roza i migdalem.
Ale pewnie znowu bede musiala polowe wyrzucic jak sie popsuja.
Moze bede robic tak jak ty. Po kilkadziesiat chusteczek.
A na te 25 chusteczek jakie wtedy jakie mniej wiecej proporcje robisz? Ile wody itp?

Patrzylam i nas te waterwipes ale drogie. Opakowanie ponad 4 eur. Tyle kasy to mi szkoda.
U nas w jednym supermarkecie sprzedaja chusteczki ich marki, ktore maja bardzo dobry sklad. Nie maja zadnego toksycznego skladnika i generalnie sklad jest krotki. Wiec kupuje wlasnie te chusteczki.
Ale te domowe tez chce uzywac bo to sama natura[emoji3]

Ostatnia edycja:
Cina robie juz na oko, ale mnie więcej z połowy porcji, bo wtedy lepiej mi sie myje małej dupke.

Tu waterwipes tez bardzo drogie, ale 3tug temu boots miał ofertę i kosztowały £1! (Pisałam chyba na wątku głównym) wiec kupiłam 40opakowan ;) bo to tańsze niż pampersa ;)

Anney u nas boots nie mial tej promocji..

A wizialas te husteczki w tesco maja 3 rodzaje..zielone niebieskie i takie kremowe opakowanie ..one sa z tesco love chyba.. i tekremowe opakowanie ma 98 % woda.. a kosztuja £1.10 a za 12 opakowan w kartonie £ 10
Wzielam jedno opakowanie i musze poczytac o nich. Jest na nich napisane ze sa dla wczesniakow..dla delikatnej skóry itd...

reklama
Anney ja tez nie wiedziałam.. dzus nuechcacy je do reki wxielam.. i zdziwilo mnie ze drozsze od pozostalych tej firmy.
Sa lzejsze nuz te waterwipes ale bezzapachowe i mam nadzuehe bez chemii.. jesli tak to te będę uzywac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry