reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

mnie tez malutek nie kopal ostatnio,jakies dwa dni,nawet zrobilam mu "przemoc" i troche ponaciskalam brzuch i nic,dopiero jak sie dzisiaj polozylam na godzinke po pracy to sie roszalalo!i nie dalo odpoczac!
martencja 3mam kciuki,ja i moj maluszek!bedzie okej,zobaczysz!:happy:

reklama
:szok: :szok: :szok:
Melanie Ty kobito tez taka aktywna?!
Toche robie sie zazdrosna i mam wyrzuty sumienia,ale przeciez mi nie wolno sie forsowac.Pomalutku zaczynam przyrastac do wersalki:tak: :tak: :szok: :szok:

Takie mam pytanie bardziej o urodzie niz zdrowiu.CZy w ciazy mozna uzywac masazerow takich z kulkaimi ?CHodzi mi o rozstepy czy one nie powiekszaja rozstepow.Jakos na czas cizy je odstawilam ,ale sama nie wim czy to dobra decyzja:tak: :tak:
Mam znajoma ktora pilingow do mycia uzywala i jej brzuch i nogi to jeden wielki rozsep:szok: :szok: :szok: :szok: Wiec pilingi poszy precz,a jak z masazerami?

Miloku spoczko, w pierwszej ciazy tez nic nie robilam :cool2::szok::-D
teraz juz jest troche inaczej
no i uciekne troche do ludzi na tej siłowni :tak:
Paris od dzisiaj chodzi do przedszkola, wiec znalazl sie czas tylko dla mnie - wybralam silownie, bo potem z 2 dzieci, moze byc trudniej - przynajmniej na poczatku :happy:

t

wiesz co Melanie, chyba tak sie dzieje z kazda kolejna ciaza
wszystkie znajome potwierdzaja, ze za drugim razem mialy wrazenie, ze dziecko jest bardziej ruchliwe i mocniej kopie, a podejrzewam, iz to nie odgrywa bardzo duzej roli tylko sam fakt przygotowania organizmu na ciaze itp. :happy:

a widzisz... nawet nie wiedzialam, ze jest taka zaleznosc ;-)

Witajcie!!!
Ja dziś z wielką prośba... trzymajcie proszę za mnie jutro kciuki,bo ide na wizytę,ok.17-stej,a moja dzidzia wciąż mnie nie kopie :szok:
Tak bardzo się boję :-( , w dodatku zauważyłam jakiś wodnistą wydzieline..., mam nadzieje, że to nie wody płdowe :-( ,jestem strasznie zdenerwowana...

martencja czekamy na odzew po wizycie u doktora :tak:
trzymamy kciuki za zdrowego maluszka!!

Martencja nie przejmuj sie Kochana.Napewno bedzie wszystko w porzadeczku i dzidiza zdrowa jak ryba. nie czujesz ruchow bo moze dzidzi ama jeszcze miejsce w brzuszku albo luki sie odwarac nozkami do srodka:tak: :tak: Nie martw sie tak bo dzidzia tez sie denerwuje:tak: czekamy na wiesci

Agutek u mnie to lozysko teraz poszlo na dol.Na wczesniejszej wizycie w 12 tyg bylo na miejscu a etraz opadlo.Moze jeszce pujdzie na gore jeszce ma na to troche czasu wiec spoko narazie ne panikuje tylko staram sie oszczedzac troszeczke i zero sexu:-( :-( :no: :no: :no:

Kamila ale smiesznie masz z ta noga, kustykun jestes?:-D :-D :-D :-D

Malanie masz racje silownia to super miejsce na zlapanie nowych kontaktow towarzyskich,ja tak wczesniej tez robilam i znajomosci z silowni to do teraz utrzymuje:tak: :tak: Korzystaj kochan z czasu "tylko dla ciebie"

A jeszcze chyba nie poruszałyśmy tu wątku szkoły rodzenia (albo ja mam sklerozę ;)).
Co o tym myślicie i czy się wybieracie??

U mnie w szpitalu jest taka szkoła i to bezpłatna ale ponoć bardzo dużo chętnych (w końcu pełno ciężarówek z wyży lat 70 i 80tych :)) i jak tan dzwonilam to mi pani kazała przyjśc dopiero w styczniu. Muszę lekarki spytać jak to się załatwia bo jak przyjde w styczniu to juz moze miejsc nie byc..... Poza tym nie wiem w jakim czasie najlepiej zacząć, mam na mysli zaawansowanie ciąży. Nie podejrzewam,żeby mnie tam nauczyli rodzić ;) ale zawsze się czegoś przydatnego można dowiedziec.

ja mam nadzieje, ze sie zalapie na darmowa szkole rodzenia w szpitalu, chociaz tutaj tez podobno, tak jak w Polsce, jest problem z miejscami...
rodzic to pewnie nie naucza, ale zawsze mozna sie czegos nowego dowiedziec, a slyszalam, ze szczegolnie cenne sa szkoly rodzenia dla przyszlych tatusiow - podobno latwiej im pozniej przy porodzie itp:-)

Planuje sie dolaczyc do mama rodzacych, chociazby dltego zeby personel i szpital poznac.:tak: :tak: organizuja tutaj takie spotkania.to moze nie typowa szkola rodzenia,zreszta nawet nie wiem jak typowa wyglada,ale zawsze jakies zajecia w szpitalu.:tak: ucza tam podobno prawidlowego oddychaania i i pozycje rodzacej pokazuja i takie tam.ale slyszalam ze prawidlowa szkola rodzenia to duzo zajec a tutaj jedynie kila spotkan.Napewno na te kilka spotakan sie zapisze zreszta juz jestem zapisana.:tak: :tak: :tak: :tak:

reklama
DIĘKUJĘ!!!!!
Łatwiej będzie mi przetrwać to wszystko z myslą, że jesteście...
Odezwę sie jutro!!!!Pogłaszczcie brzuszki odemnie!!!:tak:

Do góry