reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

HEJ:-)!!!

Byłam dzisiaj prywatnie u ordynatora (mój nowy prowadzący) Jezu, nie macie pojęcia jaka różnica, za parę zł dostałam zdjęcia mojej Kruszynki z USG z opisami:happy::happy::happy:, dowiedziałam sie (bez namolnego wypytywania) ile mierzy (22cm) i ile waży (524g!!):-) Teraz dopiero czuje że ktoś sie nami opiekuje. bez żadnych problemów wypisał mi zwolnienie na miesiąc.
Ja przytyłam od początku prawie 7 kilo i teraz ważę 59:baffled: <pierwszy raz w życiu aż tyle>;-)
dzięki za miłe słowa:-)

reklama
Ja dziś na USG widziałam że moja Maleńka jest ułożona główką do dołu :laugh2:, ostatnio też zauważyłam że zaczyna kopać w dzień i kiedy stoję (np wczoraj w bibliotece jak stałam przy katalogach:-p)
Ale najmocniej czuję ją jak leżę lub siedzę , też lubi pęcherz ale bardziej chyba lewą stronę brzucha, czasami widze jak sie przesuwa z prawej strony na lewą, śmieszny to widok bo brzuch zmienia kształt jak bańka mydlana:laugh2:

wczoraj jak biegalam po sklepach (caly dzien) rozbolal mnie brzuch :sick:
mam nadzieje, ze dzidzi nic sie nie stalo i ze juz bedzie wszystko w porzadku i ten bol to tylko z przemeczenia :dry:

mam nadzieje...
przy tym dodatkowo nie czulam wczoraj ruchow dzidziusia - ale to pewnie przez to, ze caly dzien bylam na nogach
dzisiaj rano jednak popukal do mnie maluszek wiec chyba wszystko ok :tak:

z tym bólem brzucha to sie nie przejmuj, to chyba normalne , jak sie długo chodzi albo stoi , może sie bardziej mięśnie naciągają i wtedy boli.

Ja też sie zawsze niepokoje jak cały dzień nie czuje dzidzi, ale dzisiaj wieczorem zaczęła mnie kopać w wewnętrzną stronę brzucha,:-D:-D
dziwne uczucie:-D:-D

reklama
Dziewczyny mam nowe doniesienia na temat wagi 7,5 kilo:tak: :tak: :tak: Waze sie tak raz na 2 tyg i w ciagu 2 tyg przytylam poltora kilo.:szok: :szok: :szok: Jak to zobaczylam to odrazu jak slon sie poczulam.To tylko moje obrzarastwo,siedze w domu i jem z nudow.Nie moge duzo chodzic ani sie przemeczac a waga leci w gore.Wszyscy mi tu mowia z nie przytylam,tylko w brzuch mi poszlo ,ale ja tu widze jak mi nogi w sie rozrastaja.Cholera najbardziej wlasnie o nogi i tylek sie matrwie bo wiem jak ciezko mi zgubic chociaz kilogram z tych partii ciala.:tak: Ide w 20 do midwife to wypytamsie o ciwczenia , moze chociaz jakies lekkie moge robic:eek: :eek: :eek:

No i na nogach robia mi sie rozstepy!!!:szok: :szok: :szok:

Ponaiwm pytanie o tych masazerach (takich kulkowych)mozna to stosowac bez wplywu na rozstepy.Masaze pomagaja w spaleniu tkanki tluszczowej na nogach ale czy nie szkodza na rozstepy.kobitki czekam na rady:tak: :tak: :tak: :tak: :eek: :eek: :eek:

Do góry