reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

ja tam nic o tym nie wiem.tutaj nic takiego nie mieza nie zmuszaja do picia,a przynajmiej dotychczas nic takiego mnie nie spotkalo.
Ale juz chhyba wiekszosc z Was ma to za soba!!!:-)

reklama
dzien dobry :happy:

miloku dziewczyny wlasnie juz pisaly, ze w UK chyba tego badania nie robia, a u nas niby obowiazkowe, choc mi lekarka na razie ani slowem o tym nie wspomniala...
musze sie dopytac moich kolezanek czy mialy robione te badania:dry:

dzisiaj chyba dopadnie mnie zgaga :sick:
juz czuje lekki dyskomfort w okolicach gardla - bleee :baffled:

miloku, ja niestety nie pomoge, bo sie nie znam, ale masaz ud raczej nie powinien zaszkodzic a wrecz pomoc - to moje zdanie, aczkolwiek bardzo nieprofesjonalne :happy:

Dziewczyny mam nowe doniesienia na temat wagi 7,5 kilo:tak: :tak: :tak: Waze sie tak raz na 2 tyg i w ciagu 2 tyg przytylam poltora kilo.:szok: :szok: :szok: Jak to zobaczylam to odrazu jak slon sie poczulam.To tylko moje obrzarastwo,siedze w domu i jem z nudow.Nie moge duzo chodzic ani sie przemeczac a waga leci w gore.Wszyscy mi tu mowia z nie przytylam,tylko w brzuch mi poszlo ,ale ja tu widze jak mi nogi w sie rozrastaja.Cholera najbardziej wlasnie o nogi i tylek sie matrwie bo wiem jak ciezko mi zgubic chociaz kilogram z tych partii ciala.:tak: Ide w 20 do midwife to wypytamsie o ciwczenia , moze chociaz jakies lekkie moge robic:eek: :eek: :eek:

No i na nogach robia mi sie rozstepy!!!:szok: :szok: :szok:

Ponaiwm pytanie o tych masazerach (takich kulkowych)mozna to stosowac bez wplywu na rozstepy.Masaze pomagaja w spaleniu tkanki tluszczowej na nogach ale czy nie szkodza na rozstepy.kobitki czekam na rady:tak: :tak: :tak: :tak: :eek: :eek: :eek:

babki w ciązy nie powinny narażac cialo na podgrzewanie
wiec nie wskazena są tradycyjne masaze
ale jak uzyjesz masazera to sie nic nie stanie :tak:
ja uzywam peelingów ale potem mocno natłuszczam cialo
po poprzedniej ciązy nie mam ani jednego rozstępu

miloku polecam tobie tani jak barszcz krem z mothercare do masażu przeciw rozstępom

a najlepiej jak zarzucisz sobie zdrową racjonalną dietę
to nie zaszkodzi synkowi a nawet wręcz przeciwnie
pomoże !!

zajmij sie czyms innym a nie jedzeniem
moze wlasnie wykonuj te lekkie cwiczenia
one swietnie wplyną na psychikę
no i bedziesz miala zajecie

cwicz !!!!

cwiczen mozesz poszukac w necie
po angielsku np :tak:

Melanie dzieki za rade .wlasnie szukam cwiczen jakis na necie.Zajme sie tym juz od dzisiaj.A ten krem to jutro pujde poszukac.:tak:

Moj brzuch wchodzi w kolejny etap wzrostu.Naciagniety jest tak bardzo jakby mial peknac i boli jakby mnie w srodku rozrywalo,a jeszcze na dodatek maly kopie w pecherz.:-) :-)
Ide sprzatac samochod-zawsze jakies zajecie dodatkowe i troche ruchu:tak: :tak:

Agutek nie złośliwie,ale naprawdę śmiałam sie z Twojego wpisu aż mi łezki poleciały.:-D Super to określiłaś!!!!!!!!!
A ja wczoraj wieczorem poczułam takie kopniaczki, że mi sie bluzeczka na brzuchu podnosiła :-) ,pierwszy raz tak sobie wariowało.Szkoda tylko, że mąż był w pracy,ale za to rano jak leżeliśmy mój mąż mógł poczuć pierwszy raz kopniaczki.Miał niezął mine :szok: :tak:

jak czujesz takie napinanie na zewnątrz, na skórze
to koniecznie smaruj
nawet 2 i wiecej razy dziennie

smarować, smarować, smarować ..... :tak:

a Bolą Was plecy?
mnie bardzo boli kręgosłup, zwłaszcza wieczorami, nie wiem co to będzie pod koniec ciąży:-( Może to wina tego że mam skrzywienie kręgosłupa a teraz nie mogę sie garbić:-p
co może pomóc??

Ja sie od wczoraj bardzo martwiłam bo ani wczoraj wieczorem ani dzisiaj rano malutka nie dawała znać o sobie, doszłam do zaskakującego wniosku, że ona sie zbytnio nie udziela kiedy mnie coś boli:sick: (od wczoraj miałam problemy z żołądkiem, dopiero dzisiaj po południu mi przeszło:-))
Teraz jest już wszystko ok bryka sobie i kopie mnie jak zwykle, ale to było naprawdę straszne, taka myśl że mogłoby sie z nią coś złego dziać:no::no:

reklama
martencja ;-)

JustineMyMind doskonale rozumiem twoja troske, mam to samo. Nie lubie kiedy malenstwo robi sobie przerwy calodniowe w kopaniu mamusi :no:

My wczoraj z mezem mielismy ubaw - najpierw podczas mojej kapieli, a potem podczas ogladania "Tanca z gwiazdami" - moj brzuch sobie sie unosil do gory i opadal na dol to tu to tam hihi :laugh2: super to wygladalo jak dzieciatko sobie wypychalo raczkami i nozkami moj brzuchol :-p

Do góry