reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Jestem dziewczynkiNa szczęście krążek sie trzyma i szyjka w porzadku. Antybiotyk to gorsze zło ale konieczne. Będę musiała się bardziej zabezpieczyć przed grzybicą. 2 stycznia kolejna wizyta i USG, mam duże dziecko i ginekolog sie troche tego boi bo to oznacza wiekszy ucisk itp. Juz w 24 tc mój synek ważył 771 g, ktoś da więcej?Dziś gino mnie przestrzegł, więc ja przekazuje Wam, że po Wigilii dużo ciężarnych ląduje na patologii. Przedświateczne porządki, krzatanina w kuchni, obrzarstwo itp. itd. często źle sie kończy. Także uważajcie na siebie!Moja córa uwielbia przedszkole, wcześniej prawie nie chorowała ale ciagły kontakt z chorasami rodzi wiadome skutki. Ja również jestem wściekła, gdy widze jak rodzice zostawiają zakatarzone, kaszlące maluchy w przedszkolu!Zgroza!Dzięki za wsparcie.Pozdrawiam

reklama
No...
Ja sie już zaczynam zastanawiać jak moja malutka będzie wyglądać, w ogóle jaka będzie, za kim sie jej temperament wyda <mam nadzieje że nie będzie tak "kłopotliwym" maluszkiem jak jej mama:-D>
Wyobrażam sobie jak to będzie kiedy sie już pojawi...Jejku ale sie rozmarzyłam:szok::oo2:

moje maleństwo też w 24tc ważyło 724g:szok: jak byłam ostatnio u gina to powiedział że dzidzia jest duża a macica jak na 28 tc jest bardzo wysoko:szok: teraz mam wizyte 3 stycznia i wtedy będzie ważenie:laugh2:

ja sobie tez czasami marze :rolleyes:
ale wlasnie nie potrafie sobie wyobrazic buzi tego mojego malenstwa - strasznie jestem ciekawa jak wyglada :tak: czy bedzie "tatowa" czy "mamowa" :-D

Tak to jest z tymi pociechami w przedszkolu...Nie kumam czemu matki posyłają chore dzieci do nich po to żeby zarażały resztę:baffled::sick::no:
Wyzdrowiej szybko Magdo i powiedz jak było u gina

bo pewnie musza isc do pracy i nie maja z kim dzieciaka zostawic :baffled:

Ja też sie ostatnio jakoś tak dziwnie zastanawiam co by było gdyby moja maleńka urodziła sie wcześniej :no::szok:
a sioo głupie myśli...:baffled:

tez mnie takie mysli przechodza...
szczegolnie jak cos zaczyna mnie bolec :baffled:
az mnie ciarki na sama mysl przechodza i mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku...
cieszy mnie kazdy kolejny dzien wiecej z malutka w brzuszku :tak:

Dziś gino mnie przestrzegł, więc ja przekazuje Wam, że po Wigilii dużo ciężarnych ląduje na patologii. Przedświateczne porządki, krzatanina w kuchni, obrzarstwo itp. itd. często źle sie kończy.

hehe mi na szczescie to nie grozi ;-)
praktycznie nic nie szykuje - moze jakas salatke i galacik na przegryzke tylko - a tak poza tym to idziemy na gotowe :cool2:
do wigilijnych obzartuchow tez nie naleze (rzadko ktora potrawa wigilijna mi podchodzi), wiec moze patologia mnie ominie co :confused: ;-) :-D

jejku jak to slowo "patologia" durnie brzmi
zaraz mi sie zle kojarzy :dry:

Ja też w tym roku mam pełen luz, nic nie robię, dosłownie nic! Trochę mi było głupio, że wszystko spadło na barki męża i mamy ale załatwiłam im pomoc do sprzątania i już mi lepiej. Zresztą sami by nie dali rady czasowo. A w Świeta będę mogła na kilka minut zasiąść do stołu i leżanka, u teściów już przygotowali dla mnie miejsce leżące.:))Roksi, nie wiem jak Ty odbierasz wagę swojego dzidziusia bo ja zamiast niepokoju odczuwam raczej ulgę - bo gdyby miał sie urodzić wcześniej (tfu tfu) to lepiej większy prawda?

ja nadal nie wiem ile moja mala wazy i nawet mi z tym dobrze, a to dlatego, ze ciagle wychodzi z wymiarow mlodsza o tydzien i tylko bym sie niepotrzebnie martwila, ze pewnie tez i mniej wazy :happy:

a im mniej wiem tym mniej sie martwie ;-) :-D

reklama
No wlasnie , tym bardziej ze coraz blizej termin :tak:

ale tak naprawde niby zdaje sobie sprawe ze to juz coraz blizej a z drugiej to jeszcze tak daleko i mam jeszcez czas:eek:

a tak naprawde to tego czasu coraz mniej.

ale napewno nie mysle o wczesniejszym porodzie.

Slyszalam ze chlopaki nie pchaja sie na swiat przed terminem ,a nawet dlugo po terminie tez sie nie pchaja.
wiec nastawiam sie raczej na przeterminowana ciezrowke:tak: :-D

Do góry