reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Miloku tu coś o domowych sposobach walki ze zgagą znalazłam ale pewnie już to czytałaś:

LECZENIE DOMOWE
W przypadku zgagi ogromne znaczenie ma odpowiednia dieta. Aby zminimalizować dokuczliwe i nieprzyjemne jej objawy, należy wystrzegać się potraw pikantnych oraz tłustych. Posiłki należy przyjmować często, ale w małych ilościach. Należy także unikać wszelkich używek. Kawa, alkohol czy papierosy znacznie nasilają objawy zgagi. Również nadmierna ilość spożywanych słodyczy może przyczynić się do zwiększenia dolegliwości. Czasami w ich zwalczaniu pomaga wypicie szklanki ciepłego mleka lub zjedzenie garści migdałów.

Poza dietą należy pamiętać o tym, by nie uciskać brzucha i okolicy talii przez noszenie zbyt obcisłej odzieży. Niekiedy pomóc może sypianie z głową ułożoną nieco wyżej niż zwykle.

reklama
dzieki debiutantko juz czytalam takie rady

ale fakt uniesienie glowy wyzej troszke pomaga

bo dzisiajszej nocy tez sie meczylam i jak sobie na pol lezaco usiadlam (poddalam sie i stwierdzilam ze nie ma sensu sie starac o sen ) to zasnelam bez bolu

ale za to obudzilam sie z bolem plecow i karku:tak: :no:

my spedzilismy wczorajszy wieczor bardzo przyjemnie, oczywiscie przed polnoca poszlismy do "centrum", na taki glowny plac w naszej dzielnicy i wiecie co sie okazalo?ze tam pustki!!:szok:potem sie zaczelo zbierac troche ludzi, ale sami polacy:szok:, jakies kilkadziesiat osob sie przewinelo, wszyscy sobie skladali zyczenia i bylo smiesznie:-)bo badz co badz jestemy w obcym kraju, a tu tylko jezyk polski bylo slychac :-)ale nawet nie wiedzialam, ze taki zwyczaj wychodzenia z domu o polnocy i skladania zyczen obcym ludziom to tylko w Polsce jest:-)

Ciekawa jestem czy czytałyście już forum grudnióweczek odnośnie porodów.Ja nie wytrzymałam i pokatowałam się trochę. Zaraz zabieram sie za stycznióweczki bo i tam sie ruszyło.Bierzecie pod uwagę zastosowanie znieczulenia?

ja sie chyba niedlugo zabiore za czytanie opisow porodow:-)a znieczulenie oczywiscie, ze biore pod uwage, nawet rozne rodzaje nam daja do wyboru, tak jak porod w wodzie - bardzo chcialabym sprobowac:-)tylko cesarki bym nie chciala, jakis taki lek mam nieuzasadniony, ze cos sie moze wydarzyc i bede musiala miec...:-(

reklama
Mnie też bolą plecy jak na nich leże i próbuje wstać. moge sie podnieść tylko z pozycji na boku...:-(
Miloku współczuje zgagi....Też ją miewam ale chyba nie tak silną jak Ty, bo jeszcze nie próbowałam z nią walczyć...:no: ale też słyszałam że siemie pomaga:tak::tak:
Dzisiaj obudził mnie ból w pachwinach:wściekła/y: masakra, nie mogłam zmienić pozycji...w ogóle ostatnio źle sypiam. ratunku, jak tak będzie przez 2 miesiące to ja chyba nie wytrzymam:baffled:

Do góry