reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Ciekawa jestem czy czytałyście już forum grudnióweczek odnośnie porodów.Ja nie wytrzymałam i pokatowałam się trochę. Zaraz zabieram sie za stycznióweczki bo i tam sie ruszyło.

czytalam juz troszke :tak:

Bierzecie pod uwagę zastosowanie znieczulenia?

u mnie w szpitalu nie ma ZZO, a jako formy znieczulenia na "rodzic po ludzku" podaja tylko niefarmakologiczne takie jak: prysznic :-p
wiec sie nastawiam na porod w bolach ;-) :-D

SPóźNIONE żYCZENIA NOWOROCZNE:):)
WSZYSTKIEGO NAJNAJNAJ I żEBY DZIDZIOłKI BYłY ZDROWE

Ja tam nie czytam o porodach. Dość mam opowiadań, że lekarz do którego chodze ma złą renomę (tak btw to chyba wszyscy mają złą:-D) że poród jest bolesny, straszny i czy sie boję:baffled:
Nie chce tego wszystkiego słyszeć, jak będzie tak będzie, a będzie oczywiście dobrze;-):-)
Nie ma sensu na zapas sie martwić:no::no:

Ja też wieczorek kameralny , w dodatku bez mężusia, bo miał nocke i teraz też ma:-(. Pól lampki szampana, troszke pogadałam z rodzinką, o 3 jeszcze telefon od Dziubka i poszłam spać..

Biodra u mnie tez się rozeszły a i tak zawsze uważałam, iż w stosunku do mojego ciała sa za wilkie, trudno...

ja to podwozie mam spore w stosunku do swojego wzrostu :-D
juz nawet przed ciaza mialam szerokie biodra i duzy cyc - wlasnie sie zmierzylam i sie przestraszylam, bo w biodrach mam juz 102 cm a w biuscie 100 cm...a mialam 96 cm i u gory i na dole :szok:

Agutek ty kobito nie przesadzaj:tak:

widzialam wlasnie twoja fotke ze swiat i wszystko masz na miejscu i nie nie jest za duze:tak: :-)

ja to juz nie pamietam kiedy sobie siedzenie mierzylam -a tearaz to juz calkim boje sie:szok:

wiesz miloku przy moich skromnych 160 cm wzrostu to te wymiary juz sa spore ;-) :-D
szczegolnie daja mi o tym znac ciuchy w sklepach... zawsze jak ide na zakupy to nie moge na siebie znalezc spodni, bo w boidrach sie nie mieszcze, a jak znajde wlasciwy rozmiar w biodrach to w pasie mi odstaja i sa o 30 cm za dlugie :eek:to samo mam np. z koszulami - w cyckach zawsze mi sie rozchodza i widac mi stanik, a wiekszy rozmiar juz na mnie wisi (tylko w cyckach oczywiscie jest ok) :-(

Można poczytać, dlaczego nie? Ale trzeba mieć do tego co wszyscy piszą i opowiadaja o porodach zdrowy dystans. Mnie niedalej jak wczoraj koleżanki próbowały zniechecić do porodu w szpitalu, który wybrałam. Opowiadały o różnych przypadkach ale mnie to nie rusza. Ale masz rację JustineMyMind, jak ma być tak będzie!

reklama
a ja mam dzień raczej smutny
mąż wrócł rano, potem spał, a potem poszedł do pracy
w między czasie zdążył mi powiedzieć coś przykrego, bo go o 11.20 obudziłam, żeby pomógł mi zająć się córką
i tak mi zleciał ten dzień

oczywiście od rana zajmuje się córeczką
mój promyczek chwilami rozśmiesza mnie do rozpuku
ale chwilami nie mam siły się nią zajmować... brzuch przeszkadza...
i jestem niewyspana od daaaaaaawna

oby tylko cały rak taki nie był....
niestety pierwszy kwartał napewno taki będzie...
bo sie nic nie zmieni....
a potem... to sie okaże :-(

Do góry