reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

No i niedobrze dziewczyny. Szyjka mi sie rozpulchniła i stała bardzo elastyczna, (dlatego czasami czuje nawet pessar). Efekt taki, że w każdej chwili mogą mi odejść wody. Mimo, że leżę mam leżeć jeszcze więcej i starać sie nawet nie siadać! Kurcze! Niech ten czas szybciej leci!

reklama
Kruszynkę widziałam przez chwilunię, bo usg szybkie - tylko sprawdzał ilość płynu owodniowego. No i w normie. Ufff Mój bąbelek mało aktywny i mam liczyć ruchy i ewentualnie jechać na ktg. O mojej nieszczęsnej szyjce napisałam w dolegliwościach. Raczej kiepski ten dzień. Dobrze, że już się kończy!

Leżę. Mam rozłożone łoże, obok stolik z laptopem, książkami i takie tam. TV naprzeciwko. Wszystko w zasięgu ręki. Fakt, ostatnio częściej sobie posiadywałam bo oddychać nie moge jak tak wciąż leżę. Debiutantko te 5 tygodni to optymistyczna wersja ale zrobię wszystko, żeby się udało!Pocieszający jest fakt, iż poród ma być lekki - lekarz potwierdził, że z moją szyjką powinno pójść jak burza!

Pocieszający jest fakt, iż poród ma być lekki - lekarz potwierdził, że z moją szyjką powinno pójść jak burza!

No to faktycznie pocieszające że po ciężkim czasie ciąży przyjdzie łatwy poród :tak:
Dbaj o siebie bo Ci dzidzia za wcześnie wyskoczy..:szok:
a co lekarz mówi na to twoje rozpulchnienie?, znaczy jak wysokie jest ryzyko że wcześniej sie rozdwoisz:confused: można temu jakoś zapobiec:confused::confused::confused:

JMM, jedyne co mogę zrobić to unikać pozycji pionowej. Istnieje prawdopodobieństwo, że donoszę chociaż do 37 tc ale trudno przewidzieć. Teraz też leżę a mimo wszystko szyjka się zmienia i może nie wytrzymać naporu płodu i wód. Najważniejsze, że nie mam skurczy ale w moim przypadku to wczesniejsze odejście wód jest problemem. Trudno cokolwiek rokować. Mam teraz stresa z pójściem do toalety! No cóż, na razie za bardzo nie panikuję. Musi być dobrze!

Najważniejsze, że nie mam skurczy ale w moim przypadku to wczesniejsze odejście wód jest problemem. Trudno cokolwiek rokować. Mam teraz stresa z pójściem do toalety! No cóż, na razie za bardzo nie panikuję. Musi być dobrze!

No fakt, bo to skurcze można powstrzymać a jak wody odejdą to już po ptokach:szok::baffled: - rodzimy i koniec :hmm:
ale masz racje, nie panikuj, dasz rade, pozytywne myślenie to 90% sukcesu :wink:

o cholerka magda trzymaj nogi skrzyzowane i lez kobito w wyrku:tak:

bedzie dobrze oby tylko lezec
moze kaczke sobie spraw i na siku nawet nie wstawaj chociaz jeszcze 3 tyg. wiem ze latwo nam mowic a tobiue bidulo ciezko tak caly czas lezec ale staraj sie jak najwiecej a napewno bedzi edobrez:tak:

Moja Maleńka chyba znowu fiknęła i jest głową do góry:dry:
Cały dzień była spokojna a teraz dostaje serie kopniaków prosto w pęcherz, omal sie nie posikałam:szok::szok::nerd:
Dostaje kopa za każdym razem jak ją głaszczę, co za niewdzięczność ;-):laugh2:

reklama
może dostajesz boksy na pęcherz ? :eek:

ja ciągle czuję czkawkę w miednicy, więc spoko :cool2: jest głowką w dół

właśnie czuję, że synek jest aktywny :tak:
nocny marek :confused::eek:

Do góry