reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

chyba masz racje, że troche hormonki daja znac o sobie jesli chodzi o gniazdko dla swojego dzieciaczka, ciekawe co nam jeszcze do głowy wpadnie? A tobie życze miłych porządków.

nzbip1

reklama
uważajcie dziewczyny z tym przemęczeniem, żeby przypadkiem nie przyspieszyło wam porodu - takie aktywności to sobie zapewnijcie tak po 37 tc ;-)
ja teraz właśnie maksymalnie przystopowałam...
nie chciałabym żeby coś mi przyspieszyło poród - o co to nie, nie chcę wylądować jeszcze na porodówce :no:
większość spraw organizuje teraz mąż - zakupy, sprzątanie mieszkania, wieszanie prania, jakieś załatwianie spraw na mieście...ja tylko robię obiadek i towarzyszę mu przy czynnościach domowych ;-)

mnie też dobija składzik jaki mamy w pokoiku małej
nawet mimo tego, że zamieszka tam najwcześniej za pół roku ;-)

no ale w związku z tym, że instynkt się rozbudza trzeba będzie trochę tam posprzątać i część rzeczy wynieść :happy:

Ale ogólnie to dostałam takiego lenia, że do wszystkiego musze sie zmuszac, i pewnie gdybym nie chciała tak bardzo uwolnic sie od tesciów to bysmy poczekali z tym mieszkankiem, ale wiecie jak kobieta w ciąży sie uprze to koniec. :)

nzbip1

Agutek ma rację. Teraz należy zwolnić. Zresztą przyda Wam się odpoczynek. Z tego co czytam to niektóre z Was są bardziej aktywne przez jeden dzień niż ja przez ostatnie m-ce. Poleżcie sobie czasami w wyrku, będzie mi raźniej. Ja nie dam rady odpocząc za Na wszystkie:)))

miloku, a może przemów im trochę do rozumu
no w końcu to ty jesteś w ciąży i masz prawo być zmęczona, a także masz prawo do tego by robić mniej, czy nawet wcale tylko odpoczywać...
jak będziesz zaciskać zęby i robić za nich to pewnie żadne z nich nawet nie wpadnie na myśl, że tobie jest ciężko...
a co jak dzidziuś już będzie i trzeba czas jemu poświęcić

weź im wygarnij co ci na serduchu leży
powinni zrozumieć :happy:

ja mężowi też mówię co trzeba zrobić, chociaż wiele spraw jest takich, że sam już myśli o nich - np. robi świetne zakupy żywnościowe ;-) nadaje się chłop do tego :tak:
nawet ciasta mi piecze :-p

Mnie tez juz przesła bezsennosc,juz przesypiam cale nocki, budze sie tylko koło 6 lub przed 7 na siusiu, mała w nocy tez jest nawet spokojna, ale za to w dzień okłada mnie kopniakami wszedzie.

nzbip1

A u mnie to nie sposób liczyc tych kopnięć bo jest ich tak wiele.Generanie rano , w południe i około 19 tej kopie a potem późnym wieczorem tak około 23.No i ta czkawka :-) częsta daje mi sygnał ze mała jest i ma się dobrze:-)

Cześć Dziewczyny
Mam pytanie do Was jaki macie poziom płytek? Ja mam od poczatku ciąży tendencjie spadkową ale wczoraj wyszło mi że mam wogóle poniżej normy 97tyś. i lekarz chciał mnie kłaść do szpitala na tydzień i przeleczyc sterydami ale nie zgodziłam sie. Może poradzicie czym je zwiększyć w naturalny sposób dostałam-cyclonamine w celu zwiększenia.

reklama
Mnie moja córeczka tez niexle okłada, rusza sie cały czas, taki nerwus mały rosnie (chyba po mamusi, bo tatus to wyjatkowo spokojny typek) :)

nzbip1

Do góry