reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Mrs szaja no Ty to juz mozesz sie pomalutku szykowac :tak: ;-)

ja mam jeszce pare tygodni przed soba ale tez caly czas sie zastanawiam czy kiedy to nastapi .
moze to dlatego ze dol brzucha caly czas cholernie boli i co chwile twardnieje i po rugie nie wiem czego mam sie spodziewac:confused: :confused:

wielka niewiadoma:szok: :dry: :baffled:

a synus jak na zlosc nic sie nie przesunal jeszcze i nozki mi w pachwiny wklada:szok: jak?????:confused: :confused: :confused: niewiem, ale boli jak cholera i ruszyc sie nie moge:-(

reklama
wlasnie sie dowiedzialam ze ta moj akolezanka marcowka , o ktorej juz wam kiedys pisalam , byla na usg i okazalo sie ze wczesniej nic nie zobaczyli a teraz wyszla wada serduszka :-( :-( :-( :-( :-(

jest jakis problem z lewa komora :-( :sick:

nie chcieli jej powiedziec o co dokladnei chodzi i wyslalai ja do kliniki kardiologicznej ale takie badanei zeby mozna bylo jeszcze w brzuchu leczy cto sie do 20 tyg robi:-( :-( :szok: :szok:

i teraz jedynie co moga zrobic to zdiagnozowac co dokladnie z tym serduszkiem jest i czekac jak sie synek urodzi , jak sie urodzi to dopiero moga leczyc ,prawdopodobnie operacyjnie:szok: :szok: :szok: :szok:

kurcze i jescze na domiar zlego biedna musi czekac 2 tyg na badanie , bo miejsc nawet prywatnie nie ma :szok: :-(

siedzi kobita w domu i sie napewno na maksa stresuje , a ja nei wiem co mam jej powiedziec:no: :no: :no: :no:
bo napewno nie wazne co powiem to i tak nie pomoze:-( :-( :-( :-( :-(
nie zycze nikomu takich niespodzianek:no: :no: :no: :no: :no:

od 4 wysiaduje przed tv
a wstalam juz duzo wczesniej ale jeszcze sie w wyrku powalalam

spac nei moglam porody mi sie snily i naturalny i cesarka i jakies zdjecia

i ten sen byl milutki , bylismy nad jeziorem i my z synkiem 3 miesiecznym plywalismy sobie :tak:

ale szlam spac pelna niepokoju
po wczorajszych wiesciach
a jeszce jakos synek nadwyraz aktywny byl caly dzien
zarazm mam jeszce zamiar sie walnac na chwilke i moze jeszcze oko zamkne;-) ;-)

kurcze, okropna sprawa :-(
biedny maluszek i biedna mama
na sam koniec same stresy :eek:
oby jednak okazało się, że wszystko w porządku...

ale mnie miloku teraz nastraszyłaś...
idę w tym tygodniu na usg, a jak moja lekarska też coś przeoczyła??
tfu tfu!!!
musi być dobrze!!!! :eek:
przecież dokładnie oglądała długo serduszko i ja sama widziałam, że jest 4-komorowe....

nic nie bralam

jak bylam ostatnio u lekarki to mi powiedziala ze to tak musi byc
wiec co ja tam wiem , robie jak mi kazala

a jeszcze na dodatek coraz czesciej nachodza mnei mysli o wczesneijszym porodzie :-( :baffled: :dry:
a to mis ie nie usmiecha:no:
mimo ze juz sie synka doczekac nie moge:tak: :-)

aha
u nas na takie twardnienia każą brać no-spę, która rozluźnia mięśnie...
mi lekarka mówiła tylko, że dopóki takich twardnień jest kilka na dzień to ok - wystarczy sobie zaaplikować no-spę i już...ale jeśli byłoby ich dużo więcej to trzeba przejść na jakiś silniejszy lek - fenoterol :eek:
ale może u was jest jakieś inne podejście :happy:

ja tez cala w strachu teraz jestem

ja mam 1 lutego usg
i mam nadziej ze bez niespodzianek

kurcze a ona na usg co miesiac latala i tez prywatnie
i ktg wyszlo bardzo dobrze
wiec pewnie chodzi o budowe serduszka :-(

nie wiadomo do puki badania dokladnego nei zrobia:baffled:

no tak starsznei jej wspolczuje
a wogule nie wiem co jej powiedziec :no: :-( :baffled:

jest inne
oni na wszystko ze tak brzydko powiem maja wylane i wszysko jest normalne

na badaniu w grudniu babka cisnienie mi przez kurtke mierzyla wiec wyobraz sobie ja to tutaj dziala:wściekła/y:

a wiesz co takie czeste twarnienia moga powodowac
bo ja to tak raczej czesto je miewam:confused: :baffled:

reklama
też bym nie wiedziała, co powiedzieć
bo żadne słowa niczego nie zmienią, nic nie naprawią...
oby to nie było nic poważnego :-(

Do góry