reklama
A
Agutek
Gość
a ja znow o porodzie...Wlasnie sobie poczytalam porody dziewczyn styczniowek i stwierdzam,ze WCALE NIE CHCE RODZIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wydaje mi się, że nie masz wyboru

dzień dobry marcóweczki

jak samopoczucie dzisiaj?
kuurcze... pamietam jak skakalam do gory jak zobaczylam na suwaku ze jeszcze 100 dni... tak sobie świętowałam "studnióweczke"
a teraz? 33 dni... raaany... jak blisko. w sumie w kazdej chwili moze sie urodzic tak naprawde... neisamowite... nigdy nie przestanie mnie zadziwiac ten fenomen natury jakim jest ciąża...
ps. co do porodu to ja juz obmyslam wszelkie mozliwe scenariusze , rodze 2 raz a boje sie bardziej niz za pierwszym razem...
ps. co do porodu to ja juz obmyslam wszelkie mozliwe scenariusze , rodze 2 raz a boje sie bardziej niz za pierwszym razem...
jarzyneczka
Zaangażowana w BB
A u mnie po staremu- nogi nadal mnie bolą jak sie dłużej poleży na jednym boku....rwie mnie od miednicy że szok.Wstaje w nocy dwa razy ale to jakos mi nie przeszkadza.najlepiej mi sie śpi jak tata sobie pójdzie do pracy .....wtedy do 10 tej leniu****emy a do 14 tej w koszuli luntam się po domu :-)
Co do snów to ja mam komiczne a zarazem przerażajace...śni mi się prawie wszystko to co jest zwiazane z dniem poprzednim ....tylko czemu te złe sprawy.Jetem bardzo czujna i maleńki szelest budzi mnie....chyba juz czuwam :-)....jakby się zaczeło to torba w reke i jazda.
Co do snów to ja mam komiczne a zarazem przerażajace...śni mi się prawie wszystko to co jest zwiazane z dniem poprzednim ....tylko czemu te złe sprawy.Jetem bardzo czujna i maleńki szelest budzi mnie....chyba juz czuwam :-)....jakby się zaczeło to torba w reke i jazda.
jarzyneczka
Zaangażowana w BB
Moja mała kopie najmocniej rano jak chce cos tu napisac...:-(....no i musze wtedy odejśc od komutera......potem około godz. 14tej no i o 19 tej lub 20tej ......a czkawke ma chyba 3 razy na dobę.
Denerowałam się ale na usg powiedziano mi ze czkawka to bardzo zdrowy odruch dziecka :-)....no i juz troche spokojniejsza jestem, jednak nie jest tp przyjemne prawda?
Denerowałam się ale na usg powiedziano mi ze czkawka to bardzo zdrowy odruch dziecka :-)....no i juz troche spokojniejsza jestem, jednak nie jest tp przyjemne prawda?
M
miloku
Gość
ja dzisiaj przed 4 pobodka
ale chciaz nadrobilam zaleglosci w czytaniu gazetek ciazowych
a jak juz zaczelo mnie mulic na sen to synek zaczal tak bolesnie mnie kopac ze i tak sie nie dalo oka przymknac
ale chciaz nadrobilam zaleglosci w czytaniu gazetek ciazowych

a jak juz zaczelo mnie mulic na sen to synek zaczal tak bolesnie mnie kopac ze i tak sie nie dalo oka przymknac

jarzyneczka
Zaangażowana w BB
Skurcze to włsnie twardnienie brzuszka i takie uczucie jakby się bardzo ciasno robiło w brzuszku- tak nam na szkole tłumaczyła połozna :-)....mi się własnie tak to objawia....wtedy oddycham do brzuszka i powolutku przechodzi:-).Ale ostatnio miałam taki intensywny ze myślałam ze to już- ból przy tym przechodzący do kręgosłupa na boki...o rany 2 godziny siedziałam i oddychałam...zmęczyłam się i zdenerowałam ale przeszło ;-).To był trzeci taki mocny skurcz....aby do 8 marca :-)
A
Agutek
Gość
czemu? mi ona nie przeszkadza, a nawet cieszę się jak mała ją ma, bo wiem, że to dla niej zdrowe i sobie ćwiczy

także nie miałam nigdy negatywnych odczuć jeśli chodzi o czkawkę tylko zawsze byłam zadowolona, że dzidziuś sobie czka ;-)
niech sobie czka na zdrowie

A
Agutek
Gość
dzięki za dokładny opis jarzyneczko :-)
będę musiała w takim razie zaobserwować dokładnie mój brzuszek, ale wydaje mi się, że jednak zdarzają mi się te skurcze - czasami w nocy właśnie miałam takie wrażenie, że brzuch jest napęczniały, jakby już miejsca nie było...to pewnie to
będę musiała w takim razie zaobserwować dokładnie mój brzuszek, ale wydaje mi się, że jednak zdarzają mi się te skurcze - czasami w nocy właśnie miałam takie wrażenie, że brzuch jest napęczniały, jakby już miejsca nie było...to pewnie to

reklama