reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
Witajcie Marcówki

Wczoraj to chyba jednak był jakiś fałszywy alarm ale i tak się wystraszylam. Mel skurczów chyba nie mialam ale mi wyszedł zimny pot na plecy, może bardziej z nerwów... A potem jak się obudziłam z drzemki to miałam wrażenie że mi serce wali jak głupie...

Puchnięcie mnei póki co omija, choć czasem szczególnie jak biorę prysznic i muszę kucnąć jak mi coś spadnie to wydaje mi się, że mam spuchnięte nogi.

A co do twardnienia brzucha to chyba za każdym razem właśnie pod prysznicem i twardnieje. Może Młody nie lubi wody :szok: i wychodzi z założenia, że częste mycie skraca życie....;-)

Przez tę moją wczorajszą panikę to chyba do 3ciej nad ranem barany liczyłam bezskutecznie... no ale to nie ten wątek ;-)

Mam nadzieję, że przez ten niespodziewany atak zimy się na koniec nie porozkładamy przez jakieś przeziębienia i inne takie... Ale obawiam się, że śpiworki się nam tak czy owak przydadzą bo wczoraj mówili w TV, ze do marca ma być taka pogoda...

witam o poranku

Agutek tak jak mi polecilyscie wzielam wczoraj 2 no-spy i jeszcze 2 takei ataki mialam, ale ja sie narazie nie tresuje bo to pewnie dlatego ze maly na dole lezy i uciska :tak: A juz dzijsia sie z takim bolem miesiaczkowym ,ale slabym obudzilam

mama mi troche nagadala zebym z cala wyparawka sie pospieszyla bo jak cos to lepiej byc przygotowanym , wiec wczoraj 4 godziny prasowalam :szok: :szok:
ale juz mam wszystko poprasowane i najgorsza czesc odpekana:tak:
Agutek wspominalas cos o puchnieciu rak.moja sa jak balony i tez palce mnie bola jakbym cos niezle cwiczyla lapkami i twarz mam spuchnieta , oczy jakby mi ktos popodbijal takie napuchniete:sick:
ale dzisiaj mimo skurczy porannych to mam tyle energii ze moglabym gory nosic. robie juz drugie pranie ,teraz piore posciela wczesniej birzace ciuszki .posprzatalam juz i zjadlam kanapeczke , ale zaraz ide jeszcze paltki sobie wszamac bo chlebka nie ma . :-) :tak:
fajnie tak dawno takiego speeda nie mialam:baffled: :dry:

Melanie u mnie wieje jak cholera a u Ciebie nad morzem to pewnie zawierucha straszna , pewnie Ciebie przewialo. znam ten bol , tez czesto zatoki mnie dopadaja ,ale narazie ciaze ominely (odpukac)

Malaga nastepna smarkatka
Dziewczyny nei dawac sie , wcinac witaminki i grzac ile sie da

u mnie było badanie szyjki i jak narazie wszystko ładnie pozamykane:tak: tylko słabą miałam morfologie:wściekła/y: i musze brać dużo żelaza, ogólnie lekarz powiedział mi że powinnam być już na zastrzykach ale oszczędzi mnie bo są bardzo bolące:wściekła/y:
następną wizyte mam za 2 tyg. wtedy będzie usg i sprawdzimy wage malutkiej i termin z usg:tak:
od 10-18 lutego mój gin ma ferie:-( mam nadzieje że mała będzie czekać:tak:
termin wg@ wychodzi na 2 marca a z usg zawsze mam wcześniej ok 27 lutego bo dzidzia jest duża, zobaczymy za 2 tyg. ile będzie ważyła bo podobno ta waga juz się do porodu nie zmieni:tak:

nie iwme juz czy wam o tym pisalam ,ale jak tak to jeszcze raz wam napisze:-D :tak:

bylam we wtorek u kolezanki tej ktora urodzila takiego malenkiego synka i Agutek jedz ile sie da ten chlopczyk wgladal slicznie , bo taka mial adna buziulke ale byl taki malutki ze ja sie go balam dotknac a co dopiero na rece wziasc:szok: :szok:
wzielam ale na poduszcze bo nie dala bym rady . co za kruszynka :szok:
takiego malego dziecka to ja jeszce na walsne oczy nie widzialam :eek:
nie wyobrazam sobie jek tego szkraba kompaci ubierac

on niby ma juz 2 tyg i przytyl 300 ale to i tak malenstwo straszne :szok:

wiec wcinaj jak Ci kazala , a o wage sie nie mart , po porodzie wszystko spadnie :tak:
ta kolezanka przytyla 22 kilo i juz ladnei wyglada , no moze jeszce pare jej zostalo ale naprawde szybko jej zlecialo :tak:

wage malutkiej i termin z usg:tak:
termin wg@ wychodzi na 2 marca a z usg zawsze mam wcześniej ok 27 lutego bo dzidzia jest duża, zobaczymy za 2 tyg. ile będzie ważyła bo podobno ta waga juz się do porodu nie zmieni:tak:
O mamo luty 10-18 to juz tuz tuz :szok: :szok: :szok: :szok:

fajnie bedziesz pierwsza marcowko-lutowka rozdwojona:-) :-) :-)

reklama
u mnie było badanie szyjki i jak narazie wszystko ładnie pozamykane:tak: tylko słabą miałam morfologie:wściekła/y: i musze brać dużo żelaza, ogólnie lekarz powiedział mi że powinnam być już na zastrzykach ale oszczędzi mnie bo są bardzo bolące:wściekła/y:
następną wizyte mam za 2 tyg. wtedy będzie usg i sprawdzimy wage malutkiej i termin z usg:tak:

roksi ja właśnie słyszałam, że teraz jest największy przyrost wagi i nawet kilogram dziecku przybędzie :-)
dlatego liczę, że moja mała dojedzie gdzieś do 3 kg, ponoć po 250gram na tydzień mogą teraz przybierać ;-)
moja lekarka idzie na urlop i wizytę mam dopiero 21 lutego :baffled: wolałabym trochę wcześniej...

Do góry