reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Wiecie co? Zauważyłam że to puchnięcie w dużej mierze zależy od...pogody. :tak:
Jednego dnia stopy mam jak balony - tak że palców do góry podnieść nie moge a włożenie i tak luźnych butów - graniczy z cudem, a drugiego - czuje tylko taką lekką opuchliznę :baffled:
Dzisiaj mam balony...i tez jedną - prawą - nogę mam bardziej opuchniętą :szok:

reklama
Miloku - tak sobie myslę, że najlepiej by było gdybys teraz własnie nie odpoczywala tylko dużo chodziła co przyspiesza rozwarcie i skracanie się szyjki. No i jak się wstawisz w środę w szpitalu to może już wypuszczą Cię z dzidziusiem:tak: Tak by było chyba bezpieczniej:confused:
Czyli obydwie w środę lądujemy w szpitalu;-)
Tyle, że Ty w swoje urodziny:baffled:
Oj będzie co wspominać;-)

Bogda zostanie mamusią tydzień przed terminem. Ja też tak chcę!!! A miała zdawać nam dziś relację z wizyty u lekarza.
Mi lekarz powiedział, że na moje puchnięcie nie ma rady, problemy z poruszaniem się (ból) to też normalne. Za to moje ciśnienie go niepokoi - 140/90. Dostałam magnez i do domu.

Odkryłam sposób na opuchnięte nogi. Jak zmniejszyć opuchliznę? Otóż wciskamy się w sportowe buty, potem kilka godzin po sklepach (albo kilka godzin w kolejce do lekarza). Po zdjęciu butów nasze nóżki są pięknie...ściśnięte, przynajmniej o rozmiar mniejsze.:laugh2:

Ja jak poszlam do szpitala to cisnienie mialam 168/116

wysokie wiec
a jak wychodzilam dzisiaj przed 5 mialam 138/92
i to juz podobno w miare w normie:tak: :tak:

wiesz z tym chodzeniam i to nie ma problemu bo mam tyle energii ze gory moglabym przenosic
roznosi mnie energia:tak:

reklama
Julek jest dalikaniejszy, kopnie pare razy, wypchnie dupke, poczka i to wszystko
Mam nadzieje, ze to mi wrozy spokojego malucha, Jas to zywiol taki jak by w brzusiu taki jest na zewnatrz, od porodu praktycznie.

To ja chyba już zacznę się wysypiać. Nasz dzidziuś potrafi 7 godzin kopać, kręcić się, aż trzęsie się cały brzuch, potem zato mam kilka godzin spokoju.
Dziś córeczka przeszła samą siebie. Jeszcze się nie urodziła i nie urosła, a ja już musiałam się nasłuchać za "jej zachowanie". Miałam dziś KTG. Pielęgniarka podłączyła mnie i poszła. A moja córcia zaczęła kopać prosto w KTG, albo się bawiła albo nie podobało jej się. Po 10 minutach przyszła pielęgniarka no i stwierdziła, że to nie możliwe żeby to dziecko, tylko napewno to ja się tak kręciłam. No i trzeba było powtórzyć, jak tylko zniknęła za drzwiami, dzidziuś znów pokazała na co go stać. Lekarz tak opisał KTG: "tu serduszko, tu skurczyki, Oooo a tu się wyłączyło" :laugh2:

Do góry