reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

chce wrcac do pracy za kazdym razem jak sie lepiej czuje.
A tera w ostatnicg dnach dolega mi tylko lenistwo.Wiec moglabym teoretycznie, ale z drugiej strony jak bylam w pracy zaniesc zwolnienie to mi niedobrzebylo od tych zapachow.

Wiem wiem glupia jestem ,ale jak sie dobrze czuje to mam wyrzuty sumienia ze nic nie robie

reklama
A ja mam pytanie do Melanie i Anija (bo to już doświadczone Mamusie). Dziś czekając na szkołę rodzenia jedna z dziewczyn spytała czy potrzebny jest laktator bo to wcale nie taki mały wydatek a niewiadomo czy się przydaje czy nie.... Powiedzialam jej, że chyba najlepiej poczekać z jego zakupem do urodzenia dziecka i wtedy się okaże czy będzie potrzebny czy nie ale sama nie wiem jak to z tym laktatorem.... Może poradzicie???

Debiutantko ja co prawda nie mama jeszcze ,ale wlasnie o ty laktatorze ,przy okzji robieni alisty wyprawkowej przeczytalam.Wszedzie pisza ze jes potrzebny w wyprawce ,ale wlasnie po przeczytaniu komentarzy mam wiem ze niektore go nawet nie rozpakowaly.wiec chyb amasz racje . zacekac z zakupem.
mamy racje dziewczyny?

na mojej liscie wypawkowej znalazly sie juz 62 pozycje :szok: :szok: :szok:

debiutantko
karmilam piersią ale po ok 3 tygodniach wymyslilam sobie, ze bede dokarmiac raz dziennie porcją mleka sztucznego, bo tak bedzie mi wygodnie

w związku z tym nie mialam potrzeby odciagania pokarmu na zapas
bo zapas był w kadym sklepie :-D

ale kupilam sobie wczesniej ten laktator, bo mialam schize, ze bede miala nadmiar pokarmu i nie bede miala czym odciągnąc :eek:

co wcale sie nie zdarzylo
tzn po ok 3-4 dniach od porodu wystepuje cos takiego jak nadmiar ale nie cierpialam z powodu zapalenia piersi ani nic takiego....
no i nie musialam sciagac pokarmu aby sobie ulzyc
córa w czas sie budziła i wypijała mleczko - tym sposobem wlasnie cycki nauczyły sie ile mleka nalerzy produkowac dla mojego dziecka :tak:

czyli podsumowując w ok pierwszym tygodniu cycki sie dostrajają i może być różnie

są mamy, co spuszczają sobie nadmiar ręcznie tzn dojenie :szok::-D
można sobie i tak radzic - laktator zbędny

są mamy, co nie muszą nic robić swoim cyckom :cool2: - laktator zbędny

są mamy, które decyduja sie tylko na karmienie piersią i te dzielą sie na 2 grupy:
- ciągle mające dziecko blisko siebie i karmiące gdziekolwiek - laktator zbędny
- te co muszą lub chcą urwać sie od dziecka na czas dłuży niż przerwa między karmieniami - laktator NIEZBĘDNY o ile nie doją się własnoręcznie :eek::-D

kolejna sprawa z odstawianiem dziecka od piersi
wtedy zbieralo mi sie tego mlika za dużo :eek:
a laktator juz sprzedałam :baffled:
wiec musialam kilka razy zrobic to co sie robi z krówką mleczną :eek:

Miloku - 62 pozycje??? A wliczasz w to ciuszki??

Właśnie sobie oglądam te laktatory w necie. Polecają głównie firmy Avent. Widzę tu jakieś zestawy z butelkami. Zreszta jeśli o butelki chodzi to tez nie mam pojęcia czy kupowac czy nie bo podobno jeśli karmi się naturalnie to nie trzeba dopajać dziecka herbatkami. Ale jeśli np. będzie dużo pokarmu i niezbędny będzie laktator to i butelki się przydadzą.... Strasznie to wszystko skomplikowane ;).... Ratuuuunkuuuu :)

debiutantko
kup sobie jakąs flaszeczke, zebys sie spokojniej czula
zawsze sie przyda jak nie teraz to potem :tak:

mamy takie czasy, ze wszystko mozna kupic
i nie kupuj za duzo
kup to co uwazasz, ze musisz miec, zeby sie czuc pewniej :tak:

a reszte kupi mąż jak bedziesz potrzebowała na JUZ :tak:

Dzięki Melanie :).
To ja chyba póki co nie wydaję kasy na laktator. Ewentualnie zobaczę gdzie, jaki i za ile można kupic a jak zajdzie potrzeba to wyślę np. meża i mi kupi. W końcu teraz mamy czasy, że wszystko jest w sklepach :).

aaaa i laktator mialam aventu
byl fajny ale raz...
jeden z tych ten dokrecanych zbiorniczków wziął i mi się wyczepił :eek:
i prawie całą jego zawartosc wylądowała w moim łóżku :eek::baffled:

miał jakiś wypatrzony gwint skubany

no ale we wszystkim zdarzają sie buble :-p

ogólnie z tego co sie naczytalam kiedys o laktatorach to te aventowskie są jedne z lepszych jak nie najlepsze - potem są jeszcze elektryczne, podobno super, bo sie człowiek nie na pompuje tak jak ręcznym

reklama
Do góry