reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dobranocka - a ten Bobodent to można już takim maluszkom podawać? Bo nie mogę znaleźć nic w ulotkach w necie od kiedy można. A w składzie jest lidokaina i jak to zobaczyłam to się zaczęłam zastanawiać czy takim czyms mozna takiemu maluchowi dziąsła smarować. Niech ktoś się wypowie, kto jest zorientowany.

Jeśli chodzi o Dentinox to skład chyba taki sam jak Bobodent, główny składnik lidokaina + jakieś ziółka (rumianek i inne).
Też właśnie chce kupić jakiś żel bo małemu już bardzo dokuczają te dziąsła.

nice-girl mi te dwa żele poleciła pediatra a potem jeszcze dopytałam pani w aptece i mówiły że można używać u takich maluszków, więc zakupiłam jeden z nich.

reklama
juz moze uzywałas?

Używałam. Niestety już musiałam... Za to sprawdziłam że działa po 1-2 minutach - od razu widać bo dziecko się uspakaja :-)
Dość trudno zaaplikować na dziasełka, bo dziecko od razu próbuje to zlizać a nie o to chodzi. W dodatku jak raz nie trafisz to wiecej na raz nie wolno dawać, wiec wzięłam się na sposób i nakładam na tę silikonową szczoteczkę do dziasełek i pierwszych ząbków:

72453.jpg

Używałam. Niestety już musiałam... Za to sprawdziłam że działa po 1-2 minutach - od razu widać bo dziecko się uspakaja :-)
Dość trudno zaaplikować na dziasełka, bo dziecko od razu próbuje to zlizać a nie o to chodzi. W dodatku jak raz nie trafisz to wiecej na raz nie wolno dawać, wiec wzięłam się na sposób i nakładam na tę silikonową szczoteczkę do dziasełek i pierwszych ząbków:

Zobacz załącznik 323080

Dobranocka my mamy ten sam sposób nakładania tego żelu, wycfaniłam się :-)

ja też mam zamiar nabyć ten dentinox wraz z tą nakładką do masowania, a nie wiecie gdzie te szczoteczki można kupić ?

mam jeszcze prośbe, nie pamiętam jak się nazywa ten specyfik na ciemienuche, który został przetestowany i podobno działa ;) nie moge tego znaleźć na forum a chciałabym jutro kupić bo zostały nam takie niewielkie ilości łusek na głowie :( chciałabym się tego pozbyć na dobre a już mam dość smarowania zwykłą oliwką bo już chyba więcej nie pomoże :/

my jutro o 11 do neurologa :( strasznie sie denerwuje :((( niby widze, że już jest dużo lepiej niż było bo mały ma coraz silniejsze mieśnie szyi i kręci główką w obie strony ale i tak bardziej w prawą niż w lewą :( Trzymajcie kciuki, pliss!

dosc pomysłowe. przypomniałas mi ze przy najblizszej okazji bede musiała kupic ta szczoteczke na dziasełka
mi też ;-)
Roxannka ja ciemieniuchę zlikwidowałam (a była duża) dużo smarując ją oliwką (lekarz kazała, by ciągle była nawilżona) i delikatnie podważałam paznokciem i sczesywałam. sama doktor mi tak zaleciła, chociaż przez długi czas bałam się spróbować.
trzymam kciuki za wizytę i gratuluję suwaczka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry