reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Dobranocka jak moja sie nagle odparzyla zapodalam sudo crem i co na nastepny dzien wielkie czerwone plamy , masakra ,az sie przerazilam. Uratował nas LINOMAG zielony i jepszego nie ma :). Posmarowałam w dzien a na nastepny nic nie bylo. A jak ten olej lniany?pomogl?
Moni ja nie pomoge. Jedynie co wiem, ze 37,2 to nie goraczka ....

monimoni spokojnie u takich dzieciaczków to normalna temperatura :) tak jak napisała dawidowe to nawet stan podgorączkowy nie jest.

dobranocka
, dawaj znać czy bedzie coś lepiej i po czym odparzenia znikną. Wiadomo każdy dzieciaczek inny i co innego działa :)

Wow ale mnie już dawno nie było:)ale jeśli mogę się wtrącić na temat odparzeń to przy pierwszym synku miałam z tym problem i najlepszy był tormentiol-po paru godzinach było widać efekty.(na opakowaniu co prawda pisze żeby nie stosować u niemowląt-ale naprawdę nic się nie działo i wiem że masa ludzi leczy odparzone pupki właśnie tormentiolem)
A tak pozatym to miałam ostatnio szpital w domu bo wszyscy zachorowaliśmy-Jaś gorączkował (ponad 39 temp. i katar)Frida tutaj spisała się na medal ponieważ nie spływało nic do gardła, dla lepszego snu kropelki do nosa nasivin więc właściwie wracamy do zrowia bez większych problemów:)
Monimoni po czym wnioskujesz że ząbki już idą??Ja na razie się nie nastawiam na uzębienie Jaśka, bo pamietam jak przy Dawidzie wszyscy sie podniecali że to już już zęby idą-każdy wręcz już widział jak się przebijają-a ja miałam ubaw bo pierwszy ząbek pojawił się jak Dawid skończył roczek.Więc teraz jak słyszę teksty typu "oj Jaśkowi to zęby idą bo tak się ślini i tak wszystko bierze do buzi" to się tylko śmieję, bo wiem że to nie są objawy wyżynania:)

Nina6x ostatnio myślałam gdzie Ty się zawieruszyłaś :-) Dobrze,że choróbsko już mija. A z tymi zębami to u mojego syna też podobnie było. Ślinił się strasznie i każdy twierdził, że przez zęby, a ząb wyszedł dopiero jak miał 8 miesięcy.

Co do maści tormentiol to po przeczytaniu ulotki przeraziłam się i nie odważyłam użyć.

Nina - stąd wiem, że ząbki idą bo lekarz stwierdził bardzo rozpulchnione dziąsła i w dwóch miejscach grudki takie opuchnięte jakby.

Dziewczyny
ja się nie denerwuję wcale, że mała miała 37,2. W żadnym z postów nie napisałam, że się denerwuję, czy martwię, że to gorączka. Zapytałam się tylko czy to może być od zębów. Wiem, że to stan podgorączkowy i wiem, że gorączka to ponad 38.

BTW stan podgorączkowy zniknął, mała mniej marudna więc chyba coś tam się działo po prostu z tymi zębami.

reklama
Ja wiem właśnie że na ulotce tormentiolu pisze żeby nie używać u niemowląt dlatego nikogo nie będę namawiać, jedynie wiem z własnego doświadczenia że był bardzo skuteczny i dużo osób go chwali.
Monimoni-no to jak lekarz tak stwierdził to rzeczywiście możesz chyba się spodziewać pierwszych małych "białych perełek" :)i trzymam kciuki żeby w miarę łagodnie to przeszła(czyli bez gorączki, bólu itd.)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry