reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Paolcia u Nas było podobnie, przy zębach nie bardzo chciała pić, ale nie chodziło chyba o jedzenie de facto tylko o butelkę. Dziecko jak ciągnie smoka to bolą dziąsła, więc wówczas zmieniliśmy smoczek na taki z większym przepływem i zjadała. Po prostu kiepsko leciało, musiała się wysilać, przy tym zęby szły więc ból większy. Spróbuj zmienić smoczek od butelki na większy.
U nas to samo- przy ząbkowaniu problemy ze ssaniem.I jeszcze bym doradziła właśnie chłodniejsze mleko,wtedy dziecko czuje ulgę.

No mi też się zdaje, że to o ssanie właśnie chodzi, bo herbatki też są beeee! No ale obiadki też :-( wchodzą owoce chłodne, wędlinki, serki. Czyli wszystkie te rzeczy co raczej nie ranią dziąsełek aha i jeszcze chrupek też nie chce bo ona tak odrywa chrupkę dziąsełkami i pewnie też ją boli. Marudka trochę jest, więc nie wiem. A jak długo trzeba czekać aż ząbek się wybije? i czy da się go od razu wyczuć?

No mi też się zdaje, że to o ssanie właśnie chodzi, bo herbatki też są beeee! No ale obiadki też :-( wchodzą owoce chłodne, wędlinki, serki. Czyli wszystkie te rzeczy co raczej nie ranią dziąsełek aha i jeszcze chrupek też nie chce bo ona tak odrywa chrupkę dziąsełkami i pewnie też ją boli. Marudka trochę jest, więc nie wiem. A jak długo trzeba czekać aż ząbek się wybije? i czy da się go od razu wyczuć?

Tak, chłodne rzeczy u Nas też tylko chciała, najlepiej owoce, zimnych obiadów nie chciałam jej dawać więc przemycałam w owocach i dałyśmy radę :-) mleko tak jak Happy też ciut chłodniejsze, nic ciepłego i co trzeba gryźć, więc chrupek też nie chciała.

Mielismy szczepienie Prevenarem w czwartek. Od czwartkowej nocy Maura mocno goraczkuje. Tak powyzej 38 st. Bylismy u pediatry, kazala podawac Nurpfen na zmiane z Panadolem. Po podaniu temperatura spada do 37 i znow rosnie:( Maura poza tym, ze nie ma apetytu zachowuje sie normalnie jak na taka goraczke, nawet smieje sie i bawi.
Czy ktores z waszych dzieciaczkow tez tak reagowalo na Prevenar. Niby to normalne, ale jednak sie niepokoje. W pon idziemy do kontroli.

W zasadzie nie wiem czemu Prevenar. Przepisala pediatra, a kolezanka farmaceutka tez ta polecila i ja juz tematu nie zaglebialam.
Dzisiaj ranek tez zaczelismy z temp. 38,5. Bidulka..

MORIAM temperatura po szczepieniu ma prawo się do 3 dób utrzymywac. Natomiast jeżeli a) przekroczy 39C
b) będzie trwala dłużej niż 3 doby po szczepieniu

to KONIECZNIE ZNOWU do lekarza trzeba sie udac i nie ma zmiłuj się i gadek, żebyś Maurze dalej leki przeciwgorączowe dawała. Muszą to dokładnie zbadać i w karcie jako NOP zanotować [tu LOLISZA ma zapewne wieksza wiedzę niż ja ale mimo wszystko cośtam się wtym temacie swojego czasu dowiadywałam].

Niepożądane odczyny poszczepienne - Wikiźródła, teksty i materiały źródłowe

mam nadzieję, że szybko gorączka minie i kolejna wizyta u lekarza potrzeba nie bedzie!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry