reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Pod oczkami dzisiaj się zrobiło takie zaczerwienie i na górnej powiece też troszkę. Przemywam rumiankiem.
Zadzwoniłam z samego rana do przychodni i chciałam umówić się na wizytę na dzieci zdrowe na dzisiaj ale nie ma już miejsc, tak więc dopiero jutro:-(. Po 10 będę jeszcze kontaktować się z naszą dr prywatną może ona coś jeszcze poradzi zanim dotrwamy do jutrzejszej wizyty.

Myślicie że to może jakoś szczypać, boleć? Nigdy nie miałam z tym do czynienia.

alicja Łukasz nie lubi jak się mu coś przy oczach robi:-( tak więc mordękę przy tym mamy.

reklama
Mała_mi a Łukasz ma katar???
Pytam dlatego, że Oliwii też się ostatnio coś takiego robiło ale miała katar duży.
Przemywałam rumiankiem, a potem herbatą zwykłą (poleciła mi Happy).

Mała mi dziewczyny napisały juz wszystko lepiej pójść z tym do lekarza bo tak jak pisała ida ropa z oka jest objawem chyba jakiejs infekcji póki co przemywaj rumiankiem i herbata powodzenia trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

mała mi, biedny Łukaszek, mam nadzieje, że to nic poważnego :sorry: Napisz jutro po lekarzu koniecznie! A z brakiem numerków do lekarza doskonale cie rozumiem, my też dzisiaj chcieliśmy pójść, od 7 są zapisy a 7:17 już nie było żadnego wolnego lekarza :szok:

kania, jak Oliwka się czuje ? cały czas tak kiepsko czy jest jakaś poprawa ?

U nas w sumie nadal katar i kaszel podczas snu i nad ranem, a tak poza tym chyba ok, ale spróbuje się umówić do lekarza żeby chociaż go osłuchał, u takich maluszków to nigdy nie wiadomo :zawstydzona/y:

kania, kurcze kolejny dzień u was kiepsko ? A jak teraz Oliwka ? Byliście jeszcze u lekarza ? Zdrówka dla niej :*

My byliśmy dzisiaj z Ptyśkiem, tak jak pisałam wcześniej, na wszelki wypadek żeby lekarz go osłuchał i naszczęście wszystko ok :-) Gardło delikatnie zainfekowane ale to głównie przez ten katar, który bardzo prawdopodobne że właśnie od zębów jest :tak:

Roxannka nie byliśmy już u żadnego bo wyczerpał się limit "normalnych" lekarzy. Oliwia dziś popołudnie lepiej. Po drzemce miała temp. ok 38,8, dostała czopka, spadła i do 18 było ok. Potem zaczęło się marudztwo i płacze bo chce spać. Poszła więc spać na głodniaka, bo mleka nie chciała. Teraz co chwilę popłakuje, kaszle.
Cieszę się, że u Patryka w miarę wszystko ok, o oby dr miał rację że to gardełko od ząbków.

reklama
Roxi to dobre wieści :-) i niech gardelko i katar szybko odpuszczą
Kania biedna malutka. Pewnie popłakuje bo głodna, a może ją boli ehh...szkoda, że człowiek nie może choroby na siebie wziąść :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry