reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Objawy ciążowe

reklama
A po jakim czasie ci sie pojawiły te objawy ?
W pierwszej ciąży zawroty głowy 9 dpo, w drugiej ciąży bodajże 10 dpo, jeśli dobrze pamiętam. 2 dni później test pozytywny. Kolejne objawy miałam dopiero po terminie @ i oprócz zawrotów głowy to był w pierwszej ciąży wilczy głód :D A w drugiej napady gorąca, że myślałam, że zasłabnę jak tylko gdzieś wchodziłam do pomieszczenia. Po terminie @ miałam też wyjątkową potrzebę na jakieś jedzenie np. słodkie albo słone.

Czułam się jak na okres długo przed miesiączką. Okres nie zdążył się spóźnić bo zrobiłam test w 11dpo i był duszek.

W okolicy spodziewanej miesiączki zaczęłam być potwornie senna, spałam na stojąco. Do tego odrzuciło mnie od mięsa i kawy. Wyczuwałam ten smród wszędzie 😂

Cześć dziewczyny jak u was wyglądały pierwsze objawy ciąży i po jakim czasie sie pojawiły od owulacji ?
Nie miałam wcale na samym początku. W 8-tyg odrzuciło mnie od jedzenia praktycznie każdego, jedynie co mogłam jeść to owoce i lody 🤣 Plus byłam bardzo śpiąca, pojechaliśmy na wakacje i codziennie robiłam kilka drzemek bo nie mogłam wytrzymać całego dnia ns nogach. Pamiętam jak mój mąż kupił sobie taką gotową zapiekankę do piekarnika, po zobaczeniu jak wygląda i pachnie tak mnie zemdliło, nigdy w życiu się tak nie czułam 😆 typowo to było pod ciążę.

reklama
Zrobiłam dzisaj test 11 dpo zobaczcie czy w widzicie to samo xiezko było mi uchwycić to na zdjęciu

Załączniki

• 20250630_085432.jpg
    20250630_085432.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 31
Do góry