reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy i dolegliwosci

teraz chyba w sklepach są pryskane specjalnymi środkami, żeby dłużej zachowały jędrność. Poza tym jak moja znajoma karmiła piersią to mała dostawała natychmiast biegunki, jak mama zjadła cos z cytrusów, pewnie coś zawierają co szkodzi dzieciątkom.

reklama
Ups :( Ja tak ogólnie to nie lubie owoców a grejpfruty i pomarańcze to jadłam teraz jak przysłowiowa "małpa kit" Ze też o tym wcześniej nie słyszałam ::)

Dziewczynki,ja jestem alergikiem i nie mogę zbyt dużo wcinać cytrusków chociaż je ubóstwiam!Po prostu nie zaleca sie ich w ciązy bo właśnie uczulają i mogą spowodować alergię u maluszka.

Ja wiem ,ze napewno nie wolno jesc cytrusow przy karmieniu podobnie zreszta jak wielu innych rzeczy ::) Co do okresu ciazy to nie jestem za odmawianiem sobie owocow ani innych rzeczy na ktore mam ochote bo jestem zdania ,ze skoro organizm tego potrzebuje to nie ma w tym nic zlego.Wiadomo ,ze musimy uwazac na niektore produkty ale z tego co slyszalam dzieci uczulaja sie raczej od zmuszania sie do jedzenia lub picia czegos dla zdrowia mimo iz nam to nie smakuje.Oczywiscie wiem ,ze trzeba unikac kremow nieznanego pochodzenia , lodow,surowego miesa,alkoholu i innych uzywek. co do owocow to ja mam bzika ostatnio na owoce egzotyczne typu ananasy, melony, mango itp.(chyba dlatego ,ze to ciezko dostac ;) :laugh: )

A ja z kolei mam straszna zgage po herbacie z cytryna. A nie daj Boze jak wypije ją na czczo - to przechlapane caly dzien. A ze uwielbiam herbate z cytryna - kupilam butle malooxa i trudno :) narazie pomaga

Od początku ciąży jeszcze tak beznadziejnie jak dzisiaj to się nie czułam. Jest mi niedobrze, w głowie mi się kręci beznadzieja. Obawiam się, że maluszkowi nie smakowało jedzenie z McDonalda :( Co mnie podkusiło...?

:) A skąd mogłaś wiedzieć, że Twoj Maluszek wolałby może KFC.... Ano tak to jest z tymi przypadłosciami... Nigdy nie wiemy kiedy, a tym bardziej od czego...
Zycze Ci, zeby juz nie dokuczały Ci tego typu sensacje... ani żadne inne też A SIO!
:))

Ja w kinie zjadłam kubełek popcornu i wypiłam litr coli ale jakoś bardzo mi smakowało i nie cierpię za bardzo :) Zaczęła mnie za to swędzieć strasznie skóra na brzuszku :( Też tak macie?Rozstępy precz!

reklama
Ja ostatnio tez w kinie rzucilam sie na popcorn i cole i bylam wniebowzieta i zadowolona :laugh: Witkowi chyba tez sie podobalo bo kopal zawziecie ;)

Do góry