reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy poronienia

Moje drogie, od lat staramy się z mężem o dziecko,, 2 ciąże poronione i jedna biochemiczna, niespodzianka, ciąża naturalna. Okazuje się, ze od jakiegos czasu miewam bole brzucha i w krzyżu, sa coraz silniejsze, to 10 tydzień. Lekarz mowil, ze na usg było Ok tydzień temu, ale dziś mam wrazenie, jakby opadły mi piersi, doszły dreszcze,schudłam 3 kg w tydzień, bole głowy, ból w krzyżu. Myślicie, ze to objawy kolejnego poronienia? Jestem sparaliżowana strachem, za tydzień dopiero wizyta… ktoś tez tak miał?

Ostatnia edycja:
reklama
Poronienie najczęściej nie daje żadnych objawów (Oczywiście poza krwawieniem, które i tak nie musi oznaczać poronienia).
A już obumarcie ciąży, a pewnie o tym u siebie myślisz no bo nie krwawisz, w zasadzie zazwyczaj jest nie do rozpoznania bez wizyty u lekarza.
A objawy ciąży raz są raz ich nie ma i o niczym to nie świadczy

U mnie poronienie zaczęło się objawiać kilka dni wcześniej, dopadło mnie dziwne mrowienie, usztywnienie jakby lewej strony pleców i nogi (tak jakby zdrętwiała, ale nie miała powodu) i to mnie już zaniepokoiło. Na Youtube kobieta mówiła, że też tak miała. Od samego początku poronionej ciąży miałam uczucie „guza” w brzuchu i puntkowy ból, plamienie (chociaż zdarzyło mi się i w zdrowej ciąży), niski przyrost bety. I mi objawy ciąży tak samo pojawiały się i znikały w zdrowej ciąży, także to nie wyznacznik. Najlepiej pójść na USG jeszcze raz jak najszybciej.

Moje drogie, od lat staramy się z mężem o dziecko, mamy za soba nieudane próby invitro, 2 ciąże poronione i jedna biochemiczna, tym razem niespodzianka, ciąża naturalna. Okazuje się, ze od jakiegos czasu miewam bole brzucha i w krzyżu, sa coraz silniejsze, to 10 tydzień. Lekarz mowil, ze na usg było Ok tydzień temu, ale dziś mam wrazenie, jakby opadły mi piersi, doszły dreszcze,schudłam 3 kg w tydzień, bole głowy, ból w krzyżu. Myślicie, ze to objawy kolejnego poronienia? Jestem sparaliżowana strachem, za tydzień dopiero wizyta… ktoś tez tak miał?

Nie masz możliwości umówić się na wcześniejszą wizytę, nawet u innego lekarza, żeby się uspokoić?

Wydaje mi się, że Twoje odczucia mogą być związane z Twoim strachem.
Może warto rozważyć wizytę u psychologa? Bo się zamęczysz zanim urodzisz.

reklama
To są normalne objawy ciazowe . Spróbuj się uspokoić. Wizytę miałaś nie dawno i sama mówisz że było ok . A co do spadku wagi . Wiele kobiet spada w 1 trymestrze to normalne . Kiedy masz kolejna wizytę? Za 2- 3 tyg powinnaś mieć prenatalne ,nie ?

Do góry