reklama

Od kiedy na nocnik?

U nas zdecydowanie odstawianie pieluch zakończyło się sukcesem.
Nie odnotowujemy wpadek już od dłuższego czasu.
Oby nie zapeszyć.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzieciaczki.

reklama
Brawo dla wszystkich dzieciaczkow.:tak::tak::tak:
U nas tez jest dobrze, tylko kupki Milenka nie chce zrobic do ubikacji.
Rosmerta, co to za ksiazka, ktora polecalas Joasiek?? :happy::-) jesli mozna wiedziec;-)

a mozna wiedzieć:-) Gina Ford "Jak nauczyc dziecko korzystać znocniczka w 7 dni":tak: naprawde polecam, bo idzie faktycznie blyskiem:tak::-)

Jak Nauczyć Dziecko Korzystać Z Nocniczka W 7 Dni | Gina Ford
Chyba też się skuszę na ten poradnik, bo u nas problem z robieniem kupy do nocnika/ubikacji jest od początku nauki:sorry: Kilka razy się zdarzyło wieczorem jak go wysadzaliśmy przed kąpielą, ale to zanim tak naprawdę rozpoczęliśmy naukę. Potem tylko w majtki, albo pieluchę, którą ma zakładaną na noc:sorry: Nie mam już pomysłów, a czekam już dobre 4 m-ce, więc nie wiem co jest:eek:

U nas wciąż dobrze, przy mnie 0 wpadek! :tak:
Przy mamie zdarzają się wpadki, ale ja już wiem jak to jest..... moja matka po prostu chyba uwagi na Milenkę nie zwraca i nie kontroluje tego, że jak Milenka jest rozbawiona to się może zapomnieć i trzeba jej zasugerować, że może tak czas na siuśku?
Widzę to po tym, że jak wracam z pracy to w domu na błysk wysprzątane, ale za to ukladanki, zabawki zdekompletowane, ściany pomazane kredkami, zabawki w jej pokoju rozpieprzone.
Dziwi mnie najbardziej to, że odkąd Milenka zaczęła ładnie korzystać z nocniczka, to noc w noc pieluszka po nocy suchutka. jak chce siusiu to przychodzi żeby jej pieluchę zdjąć bo chce na nocnik. Chyba w tym tygodniu zrezygnuję z pieluch na noc.

Hubek w dzien bez wpadek, nawet jak spał w samochodzie przez godzinkę to sie nie posiusiał:-) ale w nocy pompuje jak szalony w pampersa, wiec narazie nie testuje nawet. Za to nauczył sie siusiac do ubikacji na stojaco (stoi na podnózku) ale ma ubaw:-D:-D tylko sam nie chce narazie sobie siusiaka trzymać, no ale dojdziemy i do tego etapu:-D

Ale dla Milenki brawa!!!!:tak::-) super!!!! Joasiek jak pieluszki suche to korzystaj i zdejmij na noc i sprawdź jak pójdzie:tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry