reklama

Od kiedy na nocnik?

Brawa dla Kondzia:tak::tak::tak:
Wisnia, :-D:-D:-D
U nas bylo tak samo, a teraz jest gorzej bo Milenka wstrzymuje robienie kupki. Wczoraj strasznie sie meczyla - po poludniu juz byl tylko placz i mowila ze boi sie zrobic kupke. Oczywiscie nadal wstrzymywala. Az w koncu poznym wieczorem nie wytrzymala i zrobila twarda kupke. I tak dwa razy.

reklama
U nas pampersy tylko na noc....huraaaa....
od miesiąca Filip woła siku, a i kupka teraz tez już w nocniku...ale jestem zadowolona, bo już nie piorę mokrych czy tez ukupkanych majtasów..:-)

Brawo Filipek :-D
Milenka już na dobre zaprzyjaźniła się z nocnikiem, sama sobie idzie i robi i kupkę i siusiu, potem sama chce wylewać i spuszczać wodę.
Dzisiaj były pierwsze próby z kibelkiem. Posadziłam ją na nakładce, zrobiła siusiu, spodobało jej się bardzo.... tyle że zejść nie umiała pomimo podstawionego schodka :no: za wysoko :no: Chciała ciągle i ciagle próbować, więc wchodziła, schodziła, podtrzymując się mnie, bidulka bardzo chciała ale tylko mówiła że nie potrafi, rzeczywiście za wysoko dla niej :no: Próbowała nawet bez nakładki, sama ją zdjęła, ale bała się że wpadnie do środka więc szybko zeszła :sorry2:
Nie wiem jak teraz postąpić... czy próbować dalej i chodzić z nią za kazdym razem? Tyle że ona nigdy nie woła że chce. Czy odpuścić i zaczekać na przedszkole... tam mają mniejsze kibelki?

Joasiek sama mam taki problem...
Filipek strasznie chce sikać do ubikacji, ale bez nakładki..co gorsza, chce sikać jak tata i jak mu sie zachce siku,a jest w samych majteczkach to leci do łazienki i sika - koło kibelka....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiec staram sie jednak by miał jeszcze spodenki, to woła bo sam sobie trochę nie radzi ze ściąganiem...ale już kilka razy ścierałam siuśki wkoło kibelka...

Brawo dla Filipka :-)

Joasiek, w przedszolach mają napewno mniejsze kibelki dostosowane do wzrostu dzieci :tak:
Jak Milence za wysoko do ubikacji, to narazie nie ma co na siłę jej sadzać.
Ja na początku sadzałam Oliwkę na ubikację, z tym, że Oli wołała na początku, dopiero później zaczęła sama chodzić do kibelka.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry