reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Hej dukanki.
Anadri jak tam u Ciebie? dajesz rade?
U mnie ok - jakby kogoś interesowało waga około suwakowa - dokładnie nie wiem bo sie nie wazyłam pare dni.
Znalazłam takiego bloga jakby któraś z Was chciała a go nie znała Moimi oczami "Dieta Dukana" . Moje przepisy i moje poczynania . Nika gotuje.: Bułka z mikrofali
A ja mam dziwną sytuacje odkad znów dukam. Otóż po kazdym posiłku tak mnie kręci w jelitkach ze do wc pędze z prędkością światła. Dziwne bo zawsze przez dukana sa zaparcia....... przynajmniej u mnie tak było.

reklama
A mi waga spada minimalnie, bo minimalnie, ale ... to zapewne wynik P czwartkowego.. potem w środę osiąga max , by znów spadać po czwartku - także 3 faza działa....
Trzymam kciuki za Was kobitki. ;-)

Hej dukanki.
Anadri jak tam u Ciebie? dajesz rade?
U mnie ok - jakby kogoś interesowało waga około suwakowa - dokładnie nie wiem bo sie nie wazyłam pare dni.
Znalazłam takiego bloga jakby któraś z Was chciała a go nie znała Moimi oczami "Dieta Dukana" . Moje przepisy i moje poczynania . Nika gotuje.: Bułka z mikrofali
A ja mam dziwną sytuacje odkad znów dukam. Otóż po kazdym posiłku tak mnie kręci w jelitkach ze do wc pędze z prędkością światła. Dziwne bo zawsze przez dukana sa zaparcia....... przynajmniej u mnie tak było.

Mama, pytalas na Listopadzie o moja diete....... jakos ją pcham, ale nie ma takich rewelacyjnych spadkow jak na dukanie niestety..... moja cierpliwosc niejednokrotnie jest wystawiana na proby :-)
Niby dzis sie wazylam i mam 67,5.....czyli cos tam spada...... musze pozniej suwak zmienic....
dopiero po Swietach sie wybieram na kolejne konsultacje, dostane pewnie jeszcze mniej kalorii do jedzenia :-)

oh u mnie to tak byle jak z tą dietą, podjadam :(( właściwie to chyba bardziej utrwalam niż się odchudzam. W ogóle nie mam do tego głowy, z resztą roodzinie tez na biegu gotuj, w ostatniej chwili mi się zwykle przypomina :( kurde muszę się za siebie wziąć, bo nic z tego nie będzie. Do tego jesczez wyglądam coraz gorzej, bo skóry mega platy zacznaja mi wisieć. DO tej pory niexle to wyglądało a teraz po utracie 1,5 kilo nagle zaczelo mi wszystko wisieć. Najbardziej to ubolewam nad piersiami, bo obraz nędzy i rozpaczy ale i cąła reszta nie jest za dobra, bo na udach np nie widac (tak mi się wydaje) ale strasznie mi przeszkadza, bo idąc czuje jak mi sie majta :/ koszmarne wrażenie

rewelacyjne sniadanko dukanowe (moje dzisiejsze):

3 białka, 1 żółtko, 80 g otrebów pszennych. 110 g serka wiejskiego 0 proc. tłuszczu - wszystko mieszamy, solimy do smaku i wylewamy do tostera. zrobia się dwa duze kwadraciki (4 trójkaty). pieczemy ok. 5 minut. podajemy z plasterkami szynki z indyka.

mi wyszło po skrupulatnych podliczeniach:
Białko - 37,19
tłuszcz - 8,17
wegle - 16,30
kcal - 337,19

strasznie zapychajace i bardzo smaczne !!! polecam z całego serca :)

poza tym zaczynam dziś Power90 i domowy spinning, wiec trzymajcie kciuki :)

ehhhhhhhhhh też by mi się przydało zjeść tego tuńczyka a bronie się jak przed ogniem. Wiem ze jest zalecany ale ja tak nie lubie tego drania :( normalnie mi śmierdzi....... chyba ze macie jakiegos przepisa na tunczyka nie śmierdziucha :D hmm? to ja tez bym sobie zrobiła....

no to ja odwrotnie :)
aaaaaaaa wiem co zrobię...... mam teraz 5 dni PW wiec......... jutro na sniadanko zrobie sobie sałatke: tunczyk+jaja+ogóras konserwowy + co tam jeszcze - musze znalesc przepis, wymieszam z jog. nat, przyprawie i bedzie do bułeczki albo i bez niej.

reklama
a mnie to juz wstret lapie i na tunczyka i na kure.. normlanie gotowanej piersi juz nie zjem bo mi sie od razu na ... zbiera. teraz jedynie pieczona w piekarniku...

własnie skończyłam cwiczonka ( 60 min. spinningu plus pierwszy trening z P60) - 603 kcal :-)
(niesamowicie śmierdzę) :baffled:

Do góry