Danula
czekam ciągle czekam.....
dziendoberekja dopiero z lozka wypelzlam
i na herbatke wpadlam
![]()
No cześć śpiochu :-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
i na herbatke wpadlam
![]()
hejka:-)dziendoberekja dopiero z lozka wypelzlam
i na herbatke wpadlam
![]()
Mnie coś ten tytuł mówi o czym to jest??
Nie czasem pisała autorka która to wszystko przezyła....coś o jakims plemieniu i ich tradycjach??
Powiem ze jak skończyłam czytać to czegoś mi brakowało i wciągnęłam się w ogladanie 90210. Skończylam już pierwszą serię:-) ale od poniedzialku wracam do pracy i nie będę już miała tyle czasu na przyjemności![]()

i na herbatke wpadlam
![]()
No cześć śpiochu :-)
Dokładnie:-) ,,W języku nomadów Waris znaczy kwiat pustyni. Zakwita z rzadka i na krótko na piaskach, kiedy spadają deszcze - takie imię nosi bohaterka tej opowieści. Jej kariera jest naprawdę niewiarygodna i budzi zdumienie, że zdarzyła się naprawdę.
Waris urodziła się w Somalii, w plemieniu pustynnych wędrowców, wychowywała się pośród kóz, bydła i wielbłądów, w otoczeniu dzikiej przyrody. W wieku 13 lat dziewczęta z tego plemienia są poddawane rytuałowi obrzezania i wydawane za mąż. Te dwa wydarzenia zaważyły na całym przyszłym życiu Waris. Dziewczyna ucieka z plemienia i rozpoczyna przedziwną wędrówkę, którą po wielu przygodach i drastycznych wydarzeniach kończy w Nowym Jorku. Obecnie występuje jako modelka obok Naomi Campbell oraz Claudii Schiffer. Została wyróżniona tytułem ambasadora Narodów Jednoczonych jako kobieta, która przeszła rytuał obrzezania; należy do organizacji zwalczających tę brutalną praktykę. "

oj bo tak ciemno kurna jakby to 5 rano byla..... maly siedzial cicho to ja sie tez nie wynurzalam)
)

A ja widziałam wywiad z autorką, przeprowadzała go Kinga Rusin. Nie czytałam ale muszę nadrobić.Dokładnie:-) ,,W języku nomadów Waris znaczy kwiat pustyni. Zakwita z rzadka i na krótko na piaskach, kiedy spadają deszcze - takie imię nosi bohaterka tej opowieści. Jej kariera jest naprawdę niewiarygodna i budzi zdumienie, że zdarzyła się naprawdę.
Waris urodziła się w Somalii, w plemieniu pustynnych wędrowców, wychowywała się pośród kóz, bydła i wielbłądów, w otoczeniu dzikiej przyrody. W wieku 13 lat dziewczęta z tego plemienia są poddawane rytuałowi obrzezania i wydawane za mąż. Te dwa wydarzenia zaważyły na całym przyszłym życiu Waris. Dziewczyna ucieka z plemienia i rozpoczyna przedziwną wędrówkę, którą po wielu przygodach i drastycznych wydarzeniach kończy w Nowym Jorku. Obecnie występuje jako modelka obok Naomi Campbell oraz Claudii Schiffer. Została wyróżniona tytułem ambasadora Narodów Jednoczonych jako kobieta, która przeszła rytuał obrzezania; należy do organizacji zwalczających tę brutalną praktykę. "
hejka:-)
a ty kochana jakie masz plany na dzisiaj?
tak wiec jeszcze razem nie bylismy na zadnym sylwku a teraz nie chce mi sie nigdzie isc leniwa zem