reklama

Odskocznia;))))

Witam się niedzielnie ;)
Dzisiaj sobie pojeździłam autkiem i znów mam motywację, w pn idę wykupic kilka godzin i znów zmykam na egzamin:)
Zaraz jem obiadek i zmykam pomóc miłemu koledze w zakupach :) sama przyjemność:)
Miłego dnia kobitki :)

reklama
Hej, nie wiem jak ale przegapiłam ten wątek :( a widzę że Lila tu jest - dawno się nie odzywałaś na cpp , to zaraz tu zobaczę co u Ciebie słychać:-)
mnie chyba choroba łapie :( a jutro poniedziałek i trzeba do pracy iść
aniunia- długo się zastanawiałam jaką by tu diete wybrać i jednak wróciłam do Dukana, po 3 dniach waga poszła z 68,5 na 66,7 , zobaczymy co dalej będzie bo Ja to łakomczuch jestem i pozwalam sobie na różne niedozwolone słodycze:-)

Nie wiesz co dobre :evil::laugh2::evil::laugh2::evil::laugh2:

Za żeberka to A. da się poszatkować :-p A ja z nim. Z surówek to ja najbardziej lubię schabowego w panierce, najlepiej podwójnej :-p:laugh2:

Ewelina a jak robisz surówki, bo my też uwielbiamy, ale póki co to cfaniakuję i kupuję gotowce, bo jakoś tak z tarką mi nie po drodze, choć jak już się zawezmę to idzie mi w trymiga, zazwyczaj leniwiec siedzący we mnie, odzywa się :sorry:

Miłej niedzieli wszystkim ;-)

Idę pomyć naczynia, bo wczoraj wstyd się przyznać, ale właśnie na cały calutki dzień ten leniwiec mi się uruchomił i w kuchni pobojowisko :zawstydzona/y:

Co do surówek, nigdy jakoś specjalnie nie kombinuję...zależy co mam w domu i na co mamy ochotę...najczęściej jednak wybieram pekińską na słodko-ostro:
-kapusta pekińska, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka dżemu pomarańczowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy chrzanowej, pomarańcze. Kapustę szatkujesz, a pomarańcze w kosteczkę. Majonez połączyć z jogurtem, dżemem i musztardą. Sosem zalać kapustkę. Prosta a pyszna...
Z białej zwykłej kapustki....z jogurtem naturalnym i marchewką tartą, ale tą pewnie wiesz, jak przyrządzać ;-)
Z buraczków i papryki czerwonej...proporcje np. 3 tarte buraczki, 3 sztuki papryki czerwonej, 3 średnie cebule, woda, ocet, olej cukier i sól. Buraczki trzesz, paprykę i cebulkę w drobną kosteczkę - przełożyć do garnka i wlać na oko (ale nie za dużo):wodę, ocet, olej, cukier i sól. Zamieszać i gotować ok.10minut. (nadaje się do słoików)
Marchewka tarta z sosem czosnkowym, marchewka tarta + 3 ząbki czosnku wyciśnięte do jogurtu naturalnego, można sypnąc natką pietruchy lub koperkiem...
Z kiszonej...z selera, z pora, sałata lodowa, włoska....no mogę wymieniać wiele...;-)W razie co to pisz, zapodam przepisy ;-)

reklama
Cześć zjola , Ja co najwyżej o dietetyczym mogę pogadać , właśnie wtryniłam roladę z serem białym i ogórkiem kiszonym :)
Czy u Was też tak piknie świeci słonko?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry