reklama

Odskocznia;))))

ja też czytałam ,że hormonki bada się co 6 tygodni,a ja sobie ostatnio badałam w październiku:zawstydzona/y:
wczoraj byłam na kontroli u lekarza dostałam zapas leków i mam się pokazać w czerwcu.
To tyle co u mnie.
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki

reklama
Zapomniałam Wam napisać - mam ten wynik , TSH mam 0,812 , i nie wiem co dalej, czy lecieć prywatnie do innego lekarza czy poczekać jeszcze :crazy: Ja badałam z grudniu przed wizytą i było 1,145 , spadło z 12,6 w ciągu niecałych 2 mies. a teraz to czego się bałam najbardziej że przy tej dawce pójdzie mi w drugą stronę .
zjola - wpadaj wpadaj :-p wpadanie jest lepsze niż zachodzenie świadomie :cool2:

Anastazja - Prawidłowe stężenie TSH to 0,4 - 4,0 mj.m./l. Jednak samo TSH nie wystarcza do jednoznacznego określenia stanu tarczycy. Należy jeszcze wziąść pod uwagę stężenie fT4, czyli wolnej tyroksyny.
Choć uproszczając można powiedzieć, że jeśli TSH *4 to jest to niedoczynność, natomiast poniżej 0,4 nadczynność.
A idziesz z wynikiem do lekarza? Może to jednak dobry wynik?

Ostatnia edycja:
Wiedziałam że nie dotrwasz do piątku :-p
Ja to wszystko wiem , ale ideał na ciąże do między 1 a 2 , i Ja tak miałam już w grudniu - no a teraz po 3 mies mam ponizej i to mnie martwi - choc masz racje - osoby z zaburzeniami TSH powinny badać jeszcze FT3 czy FT4 już nie pamiętam, ale Ja te "zaburzenia" mam dopiero od pół roku - tak czy inaczej - olewam to - niech będzie co ma być, wcześniej czy później się musi udać - z wróżby obrączkowej wczoraj mi wyszło że 3 dzieci będę miała :tak:

Anastazja - mnie z tej wróżby wychodziło, że dwójkę będę mieć, więc czekam na drugie i kropka :) Jestem w kulminacyjnej fazie cyklu i działamy jak Pan Bóg przykazał :-D Może po naprawie podwozia coś wyjdzie w końcu!
Za Ciebie trzymam kciuki &&&&&&&&&&& i już współczuję, bo ja z trójką nie dałabym rady :eek:

czesc dziewczynki.. ja juz po wizycie.. Wszytsko ok.. Dzidzia zyje i serduszko jej pika..Usg mialam juz przez brzuch.. Ale nie obylo sie bez grzebania, bo pobierala mi cytologie..To juz 9t3d...

Co do tarczycy to powiem Wam, że ostatnimi czasy robilam tsh w odtepie miesiaca w tym samym laboratorium i normy sie roznily, wiec warto to sprawdzic Anastazja, bo ja tez myslalam, ze tsh strasznie mi spadlo, a tu normy byly inne.. Ogolnie to sa od 0,3.. do 4,6 jak dobrze pamietam... A dla zaciązenia ponoc najlepiej sie miescic w przedziale 1,5 - 2,0. ( tak ja teraz sie miescilam pierwszy raz)
Anastazja jak chcesz sie juz starac to ja bym poszla juz to wyregulowac.. Jaka dawke bierzesz i co?

Działaj działaj - Ja w sumie też jestem w samym środeczku - w poniedziałek na wizycie gin powiedział że jeszcze jestem przed owu ( robił mi USG ) - chciałabym być Twoją parą ciążową :-p
Ciekawe na ile to się sprawdzi, bo miesiąc temu tylko 2 mi wychodziła :szok: chłopak i dziewczyna, a teraz chłopak , dziewczyna, chłopak :-D
aniunnia - piękne wiadomości !!!!!! Gratuluję :tak::tak: a biorę euthyrox 75 od października - wyjściowe 12,6 ; 15 grudnia powtórzyłam TSH i FT4 - 0,99 ( normy 0,7 - 1,48 ) i anty TPO - < 1 ( norma do 5,61), TSH - 1,145 ( norma 0,35 - 4,94 ), reszta zaraz zobaczę to napiszę :-) 2 dni później wizyta u endo , powiedziała że dawka dobrana dobrze i mam dalej brać, starać się - a jak zajdę w ciąże to biegiem do niej , ale że sama mogę zwiększyć dawkę o 50%, czyli 75 + 1/2 z 75 mg, a jak nie zaciąże to w czerwcu do niej na kontrole, no ale tak czytam że wszystkim co miesiąc każą powtarzać to zrobiłam wczoraj dla świętego spokoju - widać wcale nie spokój i nie taki święty :-( myślisz żeby lecieć z tym do innego lekarza? bo ta endo na NFZ jest . Pobieram krew cały czas w tym samym laboratorium.

Ostatnia edycja:
Aaaaaa... zapomnialam sie pochwalic.. mam juz karte ciąży :-):-):-)pierwszy raz w zyciu...

Dziewczynki Anastazja i Zjola działajcie, działajcie... Chcialabym przezywać to wszytsko razem z Wami... :-)

Anasatazja - strach pomyśleć, co wyjdzie za następny miesiąc :-D
Ja też bym chciała być razem z tobą w ciąży. O rany jak to brzmi :-D No w każdym razie niezła by była z nas para :)

Anniunia - strasznie się cieszę, ze z maleństwem wszystko ok. Super, super, super!

reklama
Anastazja ja bym poszla... Widzisz, ze sie tsh nie zatrzymalo tylko spada dalej.. Wiec wiadomo co bedzie dalej? Ja teraz w tej cazy to juz chyba 3 razy tsh robilam.. A tak to robilam co 3 miesiace przed kazda wizyta.. Teraz wizyty beda częstsze, wiec i tsh bede robic wiecej..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry