reklama

Odskocznia;))))

Ja te plamienia mam odkąd odstawiłam leki antykoncepcyjne, czyli od 4-ech lat, za wyjątkiem obydwu ciąż, kiedy to plamienia nie było. Stąd uważam, że plamienia u mnie zwiastują jedynie @ :(

reklama
Aniunnia - a ty zawsze miałaś plamienia przed @? Wczoraj to u mnie nawet mocne były ale jednorazowo, po przytulankach a dzisiaj na razie cisza. Oj, bo czuję, że znowu się nakręcam, chyba muszę zmykać, no ale co ja zrobię, że mnie do was ciągnie.

jestesmy jak nalog!!!!!!

Chryji juz nie komentuje, bo mam niewyparzony jezor i zaraz z powrotem ktos tu przyleci:-D

Aniunnia ty wiesz moze co moze oznaczac podwyzszone TSH??? inne wartosci tarczycy sa w normie. Lekarz rodzinny powiedzial, ze czesto tak sie zdarza i dal skierowanie do endo. No, ale zanim pojde to chcialam cos wiecej wiedziec:confused:mam 4.97 kiedy norma jest 0.35-4.60

witajcie...

sandy,ale przeciez ciebie bezposrednio nikt nie chcial urazic wiec czemu taka decyzja??? aniunia no dostalam pieniazki za pobyt w szpitalu z pzu,bo jestem ubezpieczona i pokupowalismy wszystkie przybory higieniczne i kosmetyki.ciuszkow mamy mnostwo od rodziny,wozek tez juz jest,nie wiele juz zostalo.co do wagi to szkoda gadac...:no: jak przed zajsciem obawialam sie,ze za duzo przytyje tak teraz chciala bym troche kg...najwazniejsze,ze mała rozwija sie prawidlowo.anastazja widac pani dr sama sie okreslic nie moze...i co masz porobic wyniki i kolejne pol roq w plecy??? moze jednak zmien lekarza,bo to moze sie ciagnac w nieskonczonosc...zjola,a wiesz,ze ja przed terminem @ plamiłam...:happy2:...nie chce ci tutaj robic nadzieii,ale chciala bym zeby organizm zrobil ci psikusa:tak:...jak cie do nas ciagnie to siedz,a nie bedziesz uciekac i co??? sama bedziesz sie bic z myslami??? a tak to zaraz ktoras walnie cos smiesznego i na chwile zapomnisz:tak:gatto i ja sie juz powstrzymam...kurde ty tez z tarczyca???? no nieee....

a mnie dzis czeka napiety dzien...jade do urzedu pracy zawiesc zwolnienie,pozniej do przychodni,bo mam taka skleroze,ze zapomnialam pojemniczka na siuski,a jutro mam badania,do apteki po leki i *******y dla małej,do dziadkow poza miasto i jesio kolezanka poprosila mnie czy bym jej pracy do sql nie napisala na sobote,bo ona nie ma dostepu do neta i nie ma takiej mozliwosci.to co napisze wkoncu i tak siedze i nic nie robie:tak: jesio w dodatq znowu telepie mnie po tym fenoterolu.mam nadzieje,ze uda sie go odstawic.buziaki dziewczyny

Gatto ja juz tak długo lecze tarczycę , ze nie pamietam pierwszych wyników i jak to sie wszytsko zaczeło.. Napewno na usg wyszły mi guzki a ft3 i ft4 tez chyba mialam w normie.. Znam babkę , która i tsh ma w normie a ma guzki.. Takze lepiej isc do endo i wszytsko sprawdzic.. aaaa i darować sobie ciąże poki taki masz wynik... Tak jak juz pisałam pierwsza ciaze straciłam przy zanizonym tsh ( tak mnie doprowadzil ówczesny lekarz) i potem tez jej nie pilnowalam.. A przy tej ciąży wyniki mialam idealne do zajścia...

Dotarłam do pracy , u nas ciemno się zrobiło jakby to była 20 , i chyba zaraz lunie, na południu krakowa ściana deszczu była jakieś półgodziny temu to teraz do nas pewnie idzie - na północ krakowa :-)
Ale myślicie żeby pójść do rodzinnego po skierowanie do endo czy jak to zrobić? No bo w innej poradni przecież mnie nie przyjmą o tak z buta.
zjola - to dlugo masz te plamienia tym razem , już kilka dni. Ja jeszcze nie mam @ , bardzo bym chciała żebym się zaskoczyła za kilka dni, Ja nie chcę @ :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
gatto - masz za duże TSH , powinnaś mieć między 1 a 2 , wg mojego lekarza , niektórzy mówią że 1,5-2. Dostaniesz zapewne eutyrox . Ja miałam zawsze 1,1 , później mi skoczyło 4,4 a miesiąc później miałąm 12,6 , po miesiącu brania lekó zeszło do 1,1, przy tak wysokim TSh są marne szanse na ciąze niestety.
karola - ile płacisz miesięcznie w PZU? Jesteś ubezpieczona u męża w pracy ?

anastazja jeśli chcesz iść państwowo do endo to idz do rodzinnego po skierowanie.. Ja chodzę prywatnie.. Moja endo bierze 60 zł razem z usg.. A ten pajac poprzedni bral 80 zł gdzie jeszcze musialam do niego jechac autem 70 km i zrobic wszytskie potrzebne badania , bo on nawet usg nie mial..

Cześć :tak: macie jakieś wieści od kobietki? dawno jej nie było - pewnie jest zapracowana i nie ma czasu nas odwiedzić :-) p.s - jakie są w ogóle normy TSH? takie jak gatto podaje: 0.35-4.60?

No Ja najtańszego endo znalazłam za 80 pln, ale gdzie pewność że okaże się dobry, opinii za wiele nie ma, a ten najlepszy dopiero na wrzesień zapisuje - prywatnie! Na razie finansowo nie wyrabiamy, mam zrobic badania między 3a 5 dc i mąż też , ale nie wiem czy w tym miesiącu nie bedziemy musieli odpuścić , bo nieprzewidziane wydatki w postaci naprawy auta nam wyskoczyły :-( Czasami to sie zastanawiam czy powinniśmy mieć dzieci, czy na pewno nas stać na dziecko .....

butterfly.... z zależności od stacji diagnostycznej mogą się nieznacznie róznic... Ale to te... kobietka.. tez jej dawno nie widzialam..Pewnie pracuje a potem mężusiowi gotuje i nie ma czasu...

Anastazja a ja sobie tak myślę... Co ma być to będzie... Jakoś damy radę..

reklama
Aniunia dziękuję za odpowiedź, hmm no to jak norma jest do 4.60 to nie jest ze mną aż tak chyba tragicznie ale słyszałam coś że dla kobiet starających się o dziecko to chyba wynosi norma max do 3 ale nie jestem teraz pewna skąd mi się to wytrzasło. Pewnie tak - kobietka nie ma czasu :-)

Anastazja głowa do góry, będzie dobrze - musi być !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry