reklama

Odskocznia;))))

Dzieki Aniunnia, cholera to mam mega wysokie to TSH, moze dlatego poronilam :-(szlak, bylam sie zapisac do endo i mi wyznaczyli wizyte na 9 pazdziernika!!!:szok:musze poszukac prywatnie:-(jezuuuuuuuu, jak pod gorke zawsze:-(:-(

reklama
Anastazja - ostatni wynik robiłam w maju miałam ok. 4,71 ale to już byłam w ciąży :szok: (bo jeszcze nie wiedziałam o tym) tak kochana- jutro mam wizytę u gino-endo :) i trzymajcie && żebym @ nie dostała ;/ bo chyba się zbliża a mi zależy na USG żeby zobaczyć czy wszystko jest już w środku dobrze a gdzie tu z krwią to będę się wstydzić :zawstydzona/y:

Z tego co wiem to w ciąży może się wahać , wysokie TSH oznacza niedobór hormonów które są potrzebne również dziecku, może to też być przyczną poronień, dobrze że już jutro masz wizytę, trzymam kciuki i napisz koniecznie co Ci powiedział lekarz.
gatto - a nie możesz do ginekologa podejść? Ja też miałam odległy termin do endo , ale poszłam do gina i pokazałam co i jak i dał mi leki , a nie ma specjalizacji endokrynologicznej, ale każdy gin wie że powyżej 2 dla zajścia w ciąże jest nie dobrze .
Ja to mam dzisiaj jakiś płaczliwy dzień, zastanawiam się jak to jest wśród ludzi , że jak każda jest na tym samym etapie - czyli stara się to się wspierają , a jak jedna zrobi krok do przodu to już nie ma mowy o rozmowach i spotkaniach z taką osobą która została w tyle - mam na myśli moje znajome - bo w żaden sposób nie można nazwać koleżankami a tym bardziej przyjaciółkami ...... tak jakoś mnie na przemyślenia wzięło :-(

Anastazja mam wizyte u gina w poniedzialek, mam nadzieje, ze uda mi sie tez znalezc w miare szybko endo. Bede szukac prywatnie, ale ta wizyte na pazdziernik tez wzielam.
Nie placz:-(tulam, bedze dobrze!!!:tak:

Anastazja - nie smutaj się. może one nie chcą Ci sprawiać przykrości, może myślą że źle byś się przy nich czuła? a jeśli to nie wynika z troski o Ciebie to najprawdopodobniej im hormony uderzyły do głowy i myślą tylko o sobie. ja mam w swoim otoczeniu przeciwną sytuację mam jakby 2 grupki wolnych dziewczyn (nie znają się ze sobą) i w obu tych grupach nie mam prawa się wypowiedzieć na temat związków bo zaraz jestem zakrzykiwana że mam się nie odzywać i co ja tam wiem w końcu jestem szczęśliwą mężatką. na męża też nie mogę przy nich za dużo powiedzieć bo mogę usłyszeć żebym się rozwiodła jak mi tak źle z nim. ogólnie chyba ludzie lubią się otaczać podobnymi sobie. zwłaszcza dziewczyny lubią się zwierzać osobom które mają podobne przeżycia.

Cześć dziewczyny:)
Ja jutro mam zamiar podskoczyć do dwóch różnych laboratoriów...I zaraz sama się w d.. kopne,że tak późno się zdecydowałam...ale lekarz mnie zapewniał,że wszystkie badania mam ok,a jakieś tam konkrety mi robili w szpitalu,genetyczne jakieś też...ale tak zastanawia mnie to TSH,FT3,FT4,Anty TPO, zespół antyfosfolipidowy,Antykoagulant tocznia...i to te jutro zrobie jak da radę...
Kurde Gatto masz złe wyniki ?Jasna cholera jak nie urok to sr...,tak jakby mało nas juz los po dupie pokopał:(

Anastazja na pewnym etapie życia dojrzewa się dotego ,żeby zrobić konkretną selekcję wśród znajomych...Ja bardzo długo nie potrafiłam tego zrobić,kumpele robiły ze mną co chciały,z mojej strony zero asertywności,a teraz te co trzeba mam w d...,stawiam na swoim i wiem bardzo dokładnie na kogo mogę liczyć a kto się zmyje jak zrobi się gorąco...Więc kochana nie stresuj się,masz tu nas,my rozumiemy się czasami bez słów:)

Pozdrowionka w ten dziadowski deszczowy dzień;)

Dziękuję dziewczyny, ale Ja to mam wrażenie że po prostu boją się jakby "zarazić" pechem ode mnie, bo początki ciąż praktycznie każda miała jakieś przeboje i wtedy pisały smsy do mnie, że w szpitalu ,albo że krwawi, pocieszałam , że będzie dobrze, że też tak miałam , może to i lepiej ,bo niektóre na etapie wybierania wózków i łóżeczek , ale dziwią mnie też osoby które urodziły dzieci - mają już kilku miesięczne/roczne dzieci - śmieję się że jestem wydziedziczona z towarzystwa dzieciatych :-)

emka - selekcja wśród znajomych odbyła się prawie 2 lata temu, podczas zaproszeń na ślub/wesele, niestety nie wszystkie osoby mogłam że tak powiem odsunąć - np. mam koleżankę/znajomą i jestem chrzestną jej córeczki i powiedziała że na wesele nie przyjdzie bo nie ma transportu do domu, a później i na ślub nie przyszli bo niby się rozchorowali a dzień po moim ślubie robili urodziny. Mój mąż powiedział że on będzie chory albo na komunię albo na ślub mojej chrześnicy - no bo wiadomo już jesteśmy razem więc razem uczestniczymy w życiu małej:-)

Ostatnia edycja:
Emka zrob sobie jak masz mozliwosc, zwlaszcza tarczycowe. Moj lekarz rodzinny powiedzial, ze niestety nam Czarnobyl dokopal z tymi chorobami tarczycami, szlak! Juz mi sily opadaja, a musze czekac do 15.30 zeby ludzie przerwe skonczyli i moze sie znajdzie ten blogoslawiony endo!

Witajcie Kochane!
Na początku moze do naszych ciężaróweczek - 55 kilo w 28 tc? :szok:Karola??Jezu jak Ty to robisz???Bett a Ty sie tez smucisz ze mało tyjesz?:szok::szok::szok:Moje pytanie brzmi:jak one to robią???:szok::szok:

Zjola wiesz co ja sobie tak pomyślalam ze my tutaj wszystkie piszemy ze jest nam przykro ze nic nie wyszlo itp, itd, ale cholerka nie wszystko przesądzone !!!A moze i plamienia i ciąża ?kurka, zawsze jestem zdania ze poki @ nie ma jest nadziejai koniec!!

Gatto co z wynikami?(juz doczytałam)
Emka cmok!, Elka?(gdzie jesteś?)

Anastazja uśmiechnij sie Kochana!

Ostatnia edycja:
reklama
hello:-):-)czemu jak ja zawsze wchodzę na odskocznie to kurka nikogo nie ma czy to przypadek:szok::-D:-D:-D wtedy nie mam z kim popisać ....pozdrawiam was kochaniutke wszystkie,zycze brzuszkow:-)
karola ty se jaja robisz 53kilooooooo:szok::szok::szok:takie chucherko ledwo urodzisz i bedziesz w swoich dzinsiorach smigać z przed ciązy:tak:
aniunnia nie warto sie stresowac jak masz jakies pytanka to nas zawsze mozesz zapytac,ja takze mam synka wiec chetnie doradze:-)
anulka no czekam niecierpliwie :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry