• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Dareczka ładny suwaczek :-) moze powrzucaj jej jakies misiaczki do lozeczka zeby bylo jej milo :-) moja Mala tak sie nauczyla i teraz codziennie sie przytula do pieska hihi

Diana az zazdroszcze hehe ja to nie pamietam kiedy ostatnio mialam okazje sie pobawic :zawstydzona/y: oooo zdrowka zycze dla Malutkiej!!! a jakie kropelki kupilas? ja polecam Dentinox -> moim zdaniem najlepszy...

Mnsmile co u Was?

Izu hehe lepiej pozno niz wcale ;-)

reklama
hej:)
zuza:* u nas ok:) Mala juz śpi,wkońcu pozno, a mnie doskwiera ból zeba, a raczej dwoch, te osemki, daja o sobie znac, wspolczuje maluszkom jak sie mecza przy zabkowaniu, ja ledwo daje rade... Dzis bylismy o mojej sis, odwiedzic kuzynke Lenki i dziewczyny poszalaly:) a jutro one do nas przyjezdzaja bo nasi M jada na mecz:)
Zuza a co ciekawego udalo Ci sie upolowac? Ja ogolnie jak wpadne w manie zakupow na okraglo cos kupuje, ostatnio co chwila cos, bo to wyprzedaze i sie oprzec nie moge, dzis u Oli zrobilam male zakupy i juz sie miska cieszy:D ale najbardziej lubie Lence kupowac:)
teraz juz lece sie kapac, jutro musze wstac wczesniej i jakis obiad wymyslic.
Dobranoc:*

Zuza-anna Ja mam ten Dentinox ale mala nie bardzo daje sobie cos do buzi wkladac a co mowic juz o masowaniu dziasel :/ a krople Camilia podobno bardzo dobre . takze jak sie uda daje masc a jak nie to krople.
Dareczka Ja jak mala miala 3 miesiace drastycznie polozylam ja do lozeczka i podawalam tylko smoka kiedy wypadl , siedzialam z nia tak przez kilka wieczorkow ( czy drzemek dziennych ) okolo 2-3 dni to rwalo . Poprostu przytulalam dalam buzi ( wieczorem czytalam ) , i siadalam obok lozeczka zeby wiedziala ze jestem obok. Latwo nie bylo ale to tylko 3 dni a od tamtej pory mala zasypia sama w lozeczku , Mleczko , bajeczka, przytlasek i buzi a potem mala pieknie spi ;) ma rowniez 2-3 maskotki w lozeczku takze jak jeszcze sama chce to sie bawi ... Polecam ten sposob i jak chcesz mala sama nauczyc to to ostatni dzwonek zaraz bedzie za bardzo rozumna i bedzie wieeeelki problem !
U nas dzis juz bez goraczki na szczescie , nocka mimo moich obaw tez nawet ladnie nam zleciala , sloneczko wychodzi wiec pewnie bedzie niedzielny spacerek ;) ehh a my z mezem nadal kichamy i prychamy ...
Ola co u dzieciaczkow ???
Franiowa mama Jak maluszek ?? Nati pewnie sie nudzi bo ferie co ?

Dziewczyny, najlepszy jest Orajel Gel. Znieczula dziąsła całkowicie. Używany jest w gabinetach stomat. Jak Fr leżał w szpitalu i ząbkował to tylko to mu podawałam.. dośc miał innych doznań bólowych i wtedy mu tym zelem znieczulalam. Żel jest w wersji nocnej (mocniejszy) i dziennej. Można spróbowac na języku - drętwieje zupełnie.

Diana, Natka sie nie nudzi, bo ona narciara. Codziennie, oprócz weekendów, Radek wozi ją na 4 godz do karpacza, przyjeżdża tak wypompowana, że nogą ruszyc nie może..:) Postanowilismy jej wykupić jazdy na ferie w szkółce narciarskiej, bo nie może być tak, że na franka ida grube pieniądze a na drugiem dziecku jest ciągle oszczędzane, bo..Franek. To wiekszy problem niestety.. Jak w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne, to wszyscy zwracają uwagę tylko na nie, niewiele osób pomyśli co przeżywa drugie dziecko.. A to drugie ma tez b trudno, bo ciagły strach - co bedzie dalej, bo zmęczenie mamy, bo brak kasy itd. Stąd nasza decyzja.
Tak, tłumacze się, bo wiem jak jest to odbierane i wiem czego się oczekuje od nas.. Wy jestescie normalne i zyczliwe wiec moge napisac tu otwarcie, ale uwierzcie, wiele osób patrzy wilkiem na to, ze zbieramy 1% na Franka a Nata na nartach.. bo to kosztuje. Ale nart z 1% nnie finansujemy. I Nata nie może płacic za niepełnosprawność brata. I tak płaci,..niestety:(
Oj dobra, wygadałam sie trochę:)

Agus bardzo dobrze sie wygadalas i ze Natka moze choc troche poczuc ferie ! ja nie potepiam bo domyslam sie jak trudno jej zrozumiec , to przeciez jeszcze dziecko , dlatego Agus podziwiam cie !! za sile i walke za determinacje , za milosc do dzieciaczkow za wytrwalosc ;* moglabym tak pisac bez konca ;))) W takim razie dla Natki caluski i udanej zabawy , wkoncu ma jeszcze kilka dni , dobrze ze dziewuszka ma pasje ;)
Caluski

Witam w niedzielne południe :-)
u nas dzisiaj krokietowo wiec M. zadowolony hihi bo mu Mamusia (moja Tesciowa) krokieciki robi :-D a ja tylko biegam co chwile bo jeszcze nalesniki smaze....

mnsmile ooo to wspołczuje bolu :no: a masz je do wyrwania czy nie?
ja to jestem strasznie ciezka na zakupach hehe bo ciezko mi zawsze cos znalesc dla siebie... ale udalo mi sie w C&A kupic jakies bluzki i szalik/chustke hihi a w New Yorker znalazlam bluzke za 3euro ;-)
mojej Małej uwielbiam kupowac ciuszki i inne drobiazgi hihi ale teraz postanowilam przystopowac troche bo ma tyle ciuszkow ze na polkach mi sie nie mieszcza :-) zreszta teraz taki dziwny rozmiar ma ze 80 czesto jest juz troche mala a 86 jeszcze za duza :-( wiec dopiero bede jej kupowac letnie ciuszki ale to pozniej....
aaa a dostalam teraz bon na 10% znizki na wszystko z nowej kolekcji w h&m i tak mnie kusiiiiii :-D

Diana moja juz sie przyzwyczaila do Dentinoxu i jak tylko widzi ze go zbiore to kladzie sie grzecznie i daje sobie posmarowac dziaselka :-) ale ja go mam w kropelkach bo jest bardziej wydajny niz masc... korpli Camilia nieznam wiec sie nie wypowiem.... u nas od 3 dni Mala mecza zabki i ciagle smarujemy....
moja nie chce sama zasypiac w lozeczku tylko klade sie z nia na naszym lozku a oan od razu pada i pozniej przenosze.... a tam przytula sie juz do swojego pieska :-)

Franiowa ja Ciebie rozumie ta sytuacje i popieram ze nalezy sie tez Natce troche od zycia!!! to troche tak jak w domu urodzi sie mala dzidzia a jest starszy brat lub siostra --> wszyscy przychodza w odwiedziny, wisza ciagle nad łózeczkiem i sie zachwycaja Malenstwem a starsze rodzenstwo stoi z boku... i oczywiscie wszyscy kupuja malemu prezenty ;-) dlatego ja np. jak ostatnio poszlam do dzidzi kuzyna to kupilam starszemu braciszkowi prezent i wcale mu nie zalowalam --> niech dziecko ma tez troche usmiechu przy okazji :-)

Zuza-anna, Diana dzięki za rady będę próbować bo niedługo nasze łóżko zrobi się za małe dla trójki.

FraniowaMamo podziwiam Cię! Mimo, że Natalka jest zdrowa, to przecież jeszcze dziecko a pomysł ze szkółką narciarską super - na pewno dzięki temu będzie ferie miło wspominać :)

Brr ale dziś zimno :(

czesc dziewczynki, jestem po .... uffff
wypakowana na Walentyny ;) o porodzie chcę zapomnieć chociaż ponoć szybko poszło. Pamietam tylko tekst z którego nie mogłam ... leże kwicze bóle 100 % a mój mąż do mnie ... zobacz Kasieńka śnieżek prószy hehehehehhe dobre :)

Miłosz urodził się 14 lutego o 10.25. Ważył 3250 i mierzył 55cm. Jesu wywalił mi świat do góry nogami ale kochany jest !
Zobacz załącznik 329526

Aga masz rację! Nata też musi coś od życia dostać !
Kurcze już się obsrał ................ wrrr

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry